Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu

Karjalainen, Merja
Nimeke: Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu
Tekijät: Karjalainen, Merja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523791657
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.8.2022
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
Avainsanat: digitalisaatio, jaksaminen, kuormittavuus, etätyö, globalisaatio, työuupumus, työhyvinvointi, työsuojelu
Pehmeäkantinen kirja, 2020

29,90 €

"Rakastin työtäni, kunnes aloin vihata sitä."

Työntekijän työuupumus ja psykososiaalinen työkuormitus voivat tuoda työnantajalle tuomion työturvallisuusrikoksesta. Merja Karjalainen kuvaa, miten työsuojeluviranomainen toimi hänen tapauksessaan ja millainen kokemus vuosikausien prosessi oli ylikuormittuneelle ja aivoverenkiertohäiriöön sairastuneelle. Tätä tietokirjaa voit lukea myös kasvutarinana, henkiinjäämiskertomuksena ja kuvauksena ammatillisen minän uudelleen rakentamisesta. Työuupumus on nykytyöelämän työtapaturma.

Työ ei työturvallisuuslain mukaan saa sairastuttaa tekijäänsä ja työolosuhteista vastaa lopulta aina työnantaja. Jaksamiseen ja ylikuormittumisen torjumiseen tarvitaan uudenlaisia työnantaja- ja työyhteisötaitoja sekä modernia työsuojelun yhteistoimintaa - yhteisvastuullista yritys- ja organisaatiokulttuuria. Tästä kirjasta saat pohdittavaa ja vastauksia siihen, mitä se tarkoittaa työntekijälle, työnantajalle, esimiehelle, työsuojelupäällikölle, työsuojeluvaltuutetulle ja koko työyhteisölle.

Merja Karjalainen, FM ja yhteisöpedagogi (AMK), on Työ Terveys Turvallisuus -lehden entinen päätoimittaja. Hän tehnyt pitkän uran toimittajana ja erikoistunut työsuojelun ja työhyvinvoinnin aihepiireihin. Parhaillaan hän tutkii Jyväskylän yliopistossa tohtorikoulutettavana henkisen työn työsuojelun historiaa osana työsuojeluhallinnon toimintaa.

merjakarjalainen.fi


Suosittelemme myös