Kaikkea et voi saada, mutta tärkeimmät voit

Minna Marsh kertoo kirjastaan Kaikkea et voi saada, mutta tärkeimmät voit Tarina kirjan takana -sarjassa:

Kaikkea et voi saada, mutta tärkeimmät voit on henkinen menestysopas, jonka itse tarvitsin. Kirjoitustyö kesti muutaman viikon, mutta suunnittelutyö vei kuukausia. Se sisältää kaiken olennaisen, jonka työni ihmisten auttajana on minulle menestymisestä opettanut.

Kun Covid-epidemia alkoi hallita ihmisten elämää ja synnyttää pelkoja, markkinointiviestit siitä, että ihminen voi saada ihan mitä vain, lisääntyivät. Katselin epäuskoisena “Usko itseesi ja saa, mitä haluat” ja “You can have it all” -viestejä. Näihin viesteihin sisältyi ajatus siitä, että töitäkään ei tarvitse tehdä tavoitteiden eteen, vaan kaikki tulisi helposti.

Tiesin mentaalivalmentajana ja hypnoterapeuttina, että yleensä ihmisenä kehittyminen vaatii sitoutumista ja paljon työtä omien uskomusten ja toimintatapojen muuttamiseksi. Joskus muutos saadaan liikkeelle nopeasti, mutta sen juurruttaminen vaatii toistoa. Ihminen voi muuttaa elämäänsä vain muuttamalla jotakin, mitä itsessä on. Kaikki muutos, myös konkreettisen tavoitteen saavuttaminen, edellyttää, että työhaalarit vedetään jalkaan.

Älä halua, mitä naapuri haluaa. Tunnista todelliset tarpeesi. Tee tarpeistasi tavoitteita. Jokainen voi rakentaa itsensä näköistä menestystarinaa. Mitä menestys tarkoittaa sinulle? Autan lukijaa kohtaamaan itsensä, problematiikkansa ja tunnistamaan mahdollisuutensa. Kirja sisältää mentaalisia ja hypnoottisia harjoituksia. Opetan lukijalle tietoisen itsehypnoosin taidon askel askeleelta.

Vaikka ihminen saisi kaikki materiatason ihmeet, ne eivät voi häntä tyydyttää, ellei hän kykene kytkeytymään itsessään siihen kohtaan, jossa asuu sisäinen rauha. Siksi sanon kirjassa, että ponnista vain kohti sinulle tärkeää tavoitetta, mutta käytä sisäistä rauhaa ponnahdusalustana. Kun kykenet tuntemaan sisäistä rauhaa, ainakin hetkittäin, tiedät jo varmuudella, että sinulla on jo kaikki olennainen. Sisäisen rauhan avulla kestät vastoinkäymiset paremmin ja saavutat helpommin tavoitteesi.
 


Minna Marsh (kuvaaja: Maria Valkama)