Pyhiinvaellus nykyhetkeen

Lauri Siirala kertoo kirjastaan Pyhiinvaellus nykyhetkeen – Juuri näin, juuri nyt Tarina kirjan takana -sarjassa:

Olen tutkinut elämää ja sen tarkoitusta kohta 78 vuoden ajan. Opin lapsena lukemaan kokeilemalla, seuraamalla muita, kävelemään kävelemällä ja muutkin taitoni ennen muuta tekemällä, omia kykyjäni jalostaen lukemattomien toisten ihmisten avulla. Vaellan yhä maan kamaralla ihmettelemässä viimeisintä rooliani tässä villissä retkessä, jota kutsun pyhiinvaellukseksi nykyhetkeen, mikä minulle on avautumista aina kohti uutta, tuntematonta.

Elämäni sattumat ovat ohjanneet minut monille vaelluksille ympäri maailmaa, kohtaamaan toisia, kuuntelemaan tarinoita ja ihmettelemään toisten tietoa ja taitoja. Havahduin elämän ja tuntemattoman kutsuun, siihen, mitä kutsun yksilön kaipuuksi, rakkaudeksi elämään tai yhteydeksi pyhään – en uskontojen tarjoamiin oppeihin pyhästä vaan siihen, minkä koen omakseni, todeksi, elämäni tarkoitukseksi.

Eräänä päivänä arvostamani vaeltajaystävä ehdotti, että kirjoittaisin kirjan rikkaasta elämästäni, kokemastani, oivalluksistani. Ehdotuksen siemen upposi maaperääni ja alkoi itää.

Toinen ystäväni tarjosi käytettäväkseni asuntonsa Sardiniassa. Kolmas tarjosi apuaan kirjoitusprosessin hahmottamiseen. Neljäs ehdotti tapaamista tuntemansa kustantajan kanssa ja tarjoutui kuvittamaan kirjani. Lisäksi elämänkumppanini otti minua kädestä kiinni sanoen: "Kirjallesi, on paikka elämän suuressa kirjastossa." Siispä tartuin hetkeen, ehdotuksiin ja avuntarjouksiin!

Kirjani on kutsu liittyä pyhiinvaellukselle nykyhetkeen oman elämäsi puitteissa, ihmettelemään elämää, lukemaan sen viestejä, toteuttamaan elämäsi taitoja ja taidetta, jatkojalostamaan elämäsi tarinaa. Pyrkimykseni on herättää lukijassa ihmettelyn henki, suostumus elää, rohkeus päästää irti ja yhteys siihen, mikä on omakohtaisesti todellisinta ja rehellisintä niillä muuntuvilla tiluksilla, jotka meille kullekin on yksilöllisesti räätälöity. Kutsun vastaamaan nykyhetken voiman kutsuun olla se, miksi sinut ja minut on luotu: oleelliseksi osaksi luovaa elämää maan päällä.
 


Lauri Siirala (kuvaaja: Iina Pennanen)