Unelmalista

Kirsi Karhu kertoo kirjastaan Unelmalista Tarina kirjan takana -sarjassa:

Kirjoittaessa päässäni soi musiikki. Unelmalistan lopusta löytyvä soittolista alkaa Kikasta ja päättyy Hurriganesiin. Avioeron jälkeen, kolmannessa elämässäni aloin kirjoittamaan tavoitteellisesti, käymään kirjoituskursseilla, keräämään kirjoittavaa laumaa ympärilleni.

Pari vuotta sitten päähenkilöni Meiju löysi minut. Hän pohjautui ensin epätasapainoiseen, mutta ensinäkemältä viehättävään persoonaan ja kävi tilittämässä pähkähulluja seikkailujaan terapeutilleen. Kun vaihdoin terapeutin kustannustoimittajaan, Meiju palkitsi minut. Hänen hahmonsa vankistui, seikkailujen päämääräksi muodostui Unelmalista, jonka kohtia Meiju haluaa täyttää. Hänen missiostaan tuli odysseia, kesäinen road trip, seksiä täynnä. 

Pidän hyvin kirjoitetuista seksikohtauksista. Silti arkailin ensin käyttää seksikohtauksissa lähikuvaa ja zoomausta. Kirjoittajamentorini rauhoitteli: ”Miksi lukuromaanissa ei voisi kuvata seksiä yhtä tarkasti kuin luontoakin?” Annoin mennä.

Unelmalista on seksipositiivinen, kaikenikäisten ja erilaisten vartaloiden ylistys. Toisaalta halusin kirjassa pohtia yksityisyyttä ja julkisuutta nykyajan somemaailman puristuksessa. Meiju kirjoittaa käsikirjoituksen lisäksi blogia ja raportoi seikkailuistaan Instagramiin, ei välitä muiden mielipiteistä, mutta törmää julkisuuden varjoihin. Tutustuessaan yksityisyyttään varjelevaan, herkkään luontoa aistivaan Lateen hän joutuu hetken miettimään myös omia ja toisten rajoja.

Unelmalistassa kysymys on vapautumisen projektista, kontaktista, tavasta olla itsenäinen. Meiju on suhdeanarkisti, joka lainaa mutta ei halua omistaa.

Onneksi kustantaja ymmärsi visioni. Meiju ei muutu, ihmiset hänen ympärillään muuttuvat.

meiju_unelma Instagram-tili on olemassa. Käy tsekkaamassa!
 


Kirsi Karhu (kuvaaja: Jamita Lehtosaari)