Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Silta näkymättömään

Maria Taari kertoo kirjastaan Silta näkymättömään Tarina kirjan takana -sarjassa:

Silta näkymättömään on jatko-osa Lontooseen sijoittuvalle esikoisromaanilleni Lumous, jolle kuulun. Nämä kirjat kuvaavat näkijä Lauran elämää avaten lukijan eteen taianomaisen, eri aikatasoissa liikkuvan maailman.

Minua ovat pienestä tytöstä saakka kiehtoneet Liisa Ihmemaassa -tyyliset kaninkolot, taikaportit, salaiset puutarhat ja peilit, joiden kautta arjesta voi sukeltaa seikkailuun. Rakastan myös kulttuurihistoriaa, erityisesti 1900-luvun alkua, jonne Silta näkymättömään lukijansa johdattaa. Kirja sijoittuu osin Englannin maaseudulla, jonka tummiksi rapautuneet kivikartanot rehevine puutarhoineen ovat kuin omiaan salaperäiselle tarinalle. Lauran arkinen elämä kämppistensä kanssa Lontoossa taas tuo urbaanin vastaparin mystiikalle.

Kirjoitin Sillan suurimmmaksi osaksi asuessani Itä-Lontoossa. Elin kolmen muun taiteellisen naisen kanssa Tottenhamin liepeillä sijaitsevassa vanhassa kolmikerroksisessa tiilitalossa. Talon menneen ajan tunnelma sekä inspiroivat keskustelut ruokapöydässä saivat kirjoitukseni virtaamaan.

Sillassa käsitellään monia teemoja, mutta keskeisimmäksi minulle nousi se, miten muistoihin tai toiveisiin takertuminen saattaa sokeuttaa meidät katsomasta nykyhetkeä rehellisesti. Saatamme elää sitkeästi fantasiassa, jossa kuvitelma sumentaa todellisen elämän. Lauran johdattama tarina muistuttaa itsellemme anteeksi antamisen merkityksestä ja siitä, että eläisimme antaumuksella kulloinkin käsillä olevaa hetkeä.

Haluan kirjallani avata sitä, miten paljon meidän psyykessämme tapahtuu aineettomalla tasolla. Emme saisi aliarvioida näkymättömän vaikutusta itseemme. Toivon kirjani muistuttavan, että emme ihmisinä juuri tiedä, miten maailmankaikkeus todella toimii. Ymmärrämme kokonaisuudesta hyvin vähän, ja kosminen evoluutio tapahtuu muuntaen meidät mukanaan. Nöyryyys ja avoimuus kantavat meitä, kun mikään ei ole kovin varmaa.

Toivon lukijoiden nauttivan syksyn pimenevistä illoista mukavasti viltin alla Silta näkymättömään -tarinan parissa!
 


Maria Taari