Mindfulnesseläin

Maria Burrow  kertoo kirjastaan Mindfulnesseläin Tarina kirjan takana -sarjassa:

Jo vuosia sitten kesäisenä päivänä kilpikonnaa silmällä pitäessäni mietin, että aiheesta pitäisi kirjoittaa kirja. Jonkinlainen kilpikonnanhoitajan päiväkirja, sillä rauhallisen matelijan vahtimisessa oli jotain kerrassaan meditatiivista. Ehkä tätä tunnetta voisi jakaa muillekin kirjan muodossa? Mietin myös, että minun tulisi kirjoittaa uupumisen ja masennuksen kokemuksistani. Siirsin asiaa kuitenkin tulevaisuuteen, sillä pitkään aikaan en halunnut tehdä sitä. Ajatus masennuksesta kirjoittamisesta masensi.

Kerran autolla ajaessani asia oli minulle päivänselvä: minun tuli kirjoittaa kirja nimeltä Mindfulnesseläin, jossa yhdistyisivät kilpikonnat, huumori, omat kokemukseni sekä mindfulness ja muu elämän viisaus. Eteenpäin projektissani minua auttoi life coach -opintoni, joista sain oivalluksia sekä tietoutta asioista, joita olin pohtinut jo aiemmin.

Kysyin itseltäni, millainen kirja olisi auttanut minua vaikeina aikoina. Pyrin kirjoittamaan kirjan, joka olisi auttanut minua ja toivon, että se auttaa lukijoita. Koen että kirjani on onnistunut, jos se saa lukijan hengittämään muutaman kerran syvempään ja olemaan ainakin hetken läsnä. Kirjani on onnistunut, jos se herättää ajatuksia ja antaa uusia oivalluksia. Kaikista parasta olisi se, jos kirja helpottaisi yhdenkin ihmisen raskasta taivalta.

On ollut hieno kokemus työskennellä yhdessä kustannustoimittajan kanssa. Alun perin käsikirjoitus oli pidempi. Huumoria ja pieniä tarinoita oli paljon – ehkä liikaakin. On hyvä, että kirjasta saatiin siistittyä hiukan tiiviimpi kokonaisuus. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.
 


Maria Burrow (kuvaaja: Sebastian Mejías)