Rauha

Mira Puro kertoo kirjastaan Rauha – Elämän hyvinvoinnin parantaja Tarina kirjan takana -sarjassa:

Pakottava tunne. Minun oli aivan yhtä pakollista kirjoittaa Rauha kuin minun on pakollista hengittää. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin toimia näppäimistönä Rauhan sanoille, jotka vyöryivät kauttani esiin. Tunne ohjasi ja Rauha kirjoitti itse itsensä minun antaessa sille mahdollisuuden. Rauha puhuu siitä, miten tunteet ohjaavat ajattelua ja tekoja ja miten havaitsemalla ja niitä ymmärtämällä ystävystyy oman minän kanssa. Rauha viitoittaa matkaa tunteiden polulla oman sydämen ympäri kohti omaa voimaa. Kuljin tuon matkan monesti uudelleen Rauhaa kirjoittaessani jokaista askelta uteliaasti hämmästellen.

Ensimmäistä kirjaani kirjoittaessa tiesin sen aloittavan trilogian, jonka Rauha nyt täydentää. Jokainen osa on oma yksilönsä.

Kehon Korjausopas kertoo kehon hyvinvoinnista, sen kirjoitti lääkkeistä sairastunut lääke-edustaja, joka paransi itsensä, koska lääkärit eivät sitä osanneet.

Merkityksellinen Minä etsii itseään osana elinpiiriä, sen kirjoittaja oli oravanpyörästä irtisanoutunut elämän tarkoituksen etsijä. 

Rauha antaa sydämen kielelle puheenvuoron ja vastaa kokonaisvaltaisesti siihen, mitä minua ohjannut ajatus ”suolisto käsittelee ruokaa ja ajatuksia” oikein tarkoittaa.

Kehon, mielen ja sydämen kolmoisvoiman – eli tunteiden, ajattelun ja tekemisen kehän – löysin omalla suolistosairauden parantamismatkallani ja sen olen purkanut sanoiksi kirjoihini. Rauhassa on sydämen näkökulma Elämän hyvinvoinnin lisäämiseen.

Elämässä on hyvin vähän todella pakollisia asioita hengittämisen lisäksi. Suurin osa ”pakoista” on valittuja pakkoja. Minä olen valinnut kirjoittaa sanoiksi sen, miten paranin siitä mitä ”ei voida parantaa”. Nyt olen sen tehnyt.
 


Mira Puro