Rakastan

Päivi Kaljonen ja Pirjo Säisä–Winter kertovat kirjastaan Rakastan Tarina kirjan takana -sarjassa:

Rakastan-kirjan kirjoittajina meitä yhdistää kollegiaalinen ystävyys ja pitkäaikainen työura sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulun koulutustehtävistä.

Eräänä kesäisenä iltapäivänä tapasimme totuttuun tapaan kahvilassa. Ensikäden kuulumisien jälkeen keskustelu siirtyi suureen kysymykseen siitä, mikä elämässä lopulta on merkityksekästä. Onko ihmisellä suurempaa tehtävää tai tarkoitusta kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi? Mutta mitä rakkaus perimältään on? Mitä itseasiassa tarkoittaa, kun rakastan?

Keskustelun edetessä päätimme lähteä tiedolliselle löytöretkelle romanttisen rakkauden, vanhempien rakkauden, ystävien välisen rakkauden sekä eläin- ja luontorakkauden maailmaan. Matkasta muodostui mielenkiintoinen, mutta halusimme rikastuttaa sitä autenttisella ihmisen äänellä. Niinpä pyysimme erilaisten verkostojen kautta ihmisiä kirjoittamaan meille, miten rakkaus on ollut ja on läsnä heidän elämässään. Osaa kirjoittajista pyydettiin kertomaan ajatuksiaan luonto- tai eläinrakkaudesta.  Saimme koskettavia kirjoituksia ja ne ovat luettavissa autenttisina kirjassamme.

Toivomme, että kirja antaa rohkeutta ottaa rakkauden täyden potentiaalin käyttöön, ei vain itsemme, läheistemme, vaan myös luonnon ja koko luomakunnan hyväksi.