Panthomes – Pahuuden siemen

Emmi Mustaniemi kertoo kirjastaan Panthomes – Pahuuden siemen Tarina kirjan takana -sarjassa: 

Kirjoittamisprosessi alkaa vuodesta 2012, luomisprosessi jo paljon kauempaa, mutta melko varhaisessa vaiheessa, sormien lentäessä näppäimistöllä ja sivumäärän kasvaessa tiesin kirjoittavani kirjaa. Tarina eteni ja juoni kehittyi, ja uppouduin luomaani maailmaan täydellisesti. En koskaan alkanut kirjoittaa kirjaa, vaan tarinaa. Vaikutteita juuri tämän tarinan kirjoittamiselle olen saanut lapsuuden leikeistä sekä muista fantasiatarinoista.

Pahuuden siemenen kirjoittaminen kesti kauan pitkien taukojen takia, mutta olin aina aikeissa kirjoittaa sen loppuun. Taukojen aikana ajattelin tarinaa usein ja vein sitä mielessäni eteenpäin. Kirjoittaminen on aina ollut minulle helppoa ja tunteikasta ja olenkin vuoroin nauranut ja itkenyt.

Panthomes – Pahuuden siemen on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille. Se kertoo Maan vanhanaikaisesta mutta viehättävästä rinnakkaismaailmasta, joka voi vaikuttaa ulospäin täydelliseltä. Tarina sijoittuu pääasiassa maalaismaiseen Verdan valtakuntaan, joka jakaantuu sotureihin, työläisiin ja maalaisiin. Päähenkilöinä seikkailevat Daffleurin soturisuvun kaksoset Merena ja Miclas, jotka joutuvat tekemisiin vaarallisen olennon kanssa, joka osoittautuu epätavallisen älykkääksi ja ihmismäiseksi. Kaksoset ja Merenan ystävät yrittävät selvittää olennon alkuperää, mutta tehtävä osoittautuu kaikkea muuta kuin helpoksi ja turvalliseksi, eikä erään taikapeilin katoamisessakaan vaikuta olevan kaikki kohdallaan. Selvitystyö johtaa lopulta paljastuksiin niin yhteiskunnasta kuin Merenan ja Miclaksen omastakin taustasta.

Pahuuden siementä lukiessa on ennen kaikkea tärkeää muistaa lukemansa, sillä pienilläkin yksityiskohdilla voi olla valtavasti merkitystä eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää. Minulle on tärkeää luoda syvällisiä hahmoja, joilla on oma tarina ja jotka syystä ovat mitä ovat. Ihmiset ja asiat eivät ole mustavalkoisia. Tarinassa on myös tärkeitä teemoja, jotka jokainen lukija voi itse löytää. Haluan kirjallani tarjota jokaiselle lukijalle ikää katsomatta vastakohtien maailman jonne sukeltaa sekä syvällisen, tunnerikkaan, jännittävän ja hauskan lukukokemuksen!
 

Emmi Mustaniemi (kuva: Kuusamon Fotopalvelu Oy)