Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu

Karjalainen, Merja
Nimeke: Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu
Tekijät: Karjalainen, Merja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337417
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.7.2020
Ilmestymispäivä: 30.7.2020
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
Avainsanat: Digitalisaatio, alustatalous, etätyöskentely, globalisaatio, itsensä työllistäminen, robotisaatio, vuokratyösuhteet
Digitalisaatio, robotisaatio, globalisaatio ja alustatalous. Verkostomaisuus, etätyöskentely, pätkä- ja vuokratyösuhteet ja itsensä työllistäminen. Nykyinen työelämä on jatkuvaa muutosta.

Työturvallisuus on uudenlainen tietopaketti työssä uupumisesta ja nykyisen työelämän kuormittavuudesta. Teoksessa näkökulma siirretään työssä uupuneen henkilökohtaisista ominaisuuksista työn muuttuneisiin olosuhteisiin. Vain muutoksen ollessa pysyvää, jatkuvan uuden oppimisen välttämätöntä ja digitaalisen vuorovaikutuksen rajatonta työn tuottama psykososiaalinen kuormitus voi uuvuttaa ja lopulta sairastuttaa psyykkisesti tai fyysisesti tuhoten jopa koko työuran.

Työnteon olosuhteista vastaa lain mukaan aina työnantaja. Se tarkoittaa työpaikoilla työsuojelun ja työturvallisuuden asenteiden ja osaamisen päivittämistä. Tällä hetkellä työnantajilla ja työyhteisön jäsenillä ei ole taitoa ja tietoa tunnistaa työn psykososiaalisia riskejä, saati kykyä toimia ajoissa riskien poistamiseksi. Tässä kohdin tämä teos astuu kuvaan.

Toimittaja sekä historian ja yhteiskuntaopin aineenopettaja Merja Karjalainen FM tuntee työelämän muutoksen omakohtaisesti ja on erikoistunut työsuojelun ja työhyvinvoinnin aihepiireihin. Hän on työskennellyt kymmenen vuotta Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä, ensin lehden toimituspäällikkönä Työterveyslaitoksessa, ja sen jälkeen päätoimittajana. Nyt hän opiskelee työyhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa Helsingissä.Suosittelemme myös