Arjen huojuvat tukipilarit — Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Luoteis-Venäjällä

Ihamäki, Katja
Nimeke: Arjen huojuvat tukipilarit — Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Luoteis-Venäjällä
Tekijät: Ihamäki, Katja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337844
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.9.2021
Ilmestymispäivä: 15.9.2021
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa
Kirjat
Yhteiskunta, filosofia, taide
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: Pietari, Venäjä, asunnottomuus Venäjällä, perusoikeus, politiikka, siirtolaisuus, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva Venäjällä, yhteiskunnallinen asema
Kirjassa Arjen huojuvat tukipilarit pureudutaan venäläisen arjen kysymyksiin. Yhteiskunnallisia olosuhteita tarkastellaan lähinnä sosiaalipoliittisista ja sosiaalityön näkökulmista Luoteis-Venäjällä: Pietarista, Leningradin alueelle ja Karjalaan. Asukkaiden havainnot ja kuvitus tuovat kohteisiin lisää tarttumapintoja.

Kohderyhmänä ovat haavoittuvassa asemassa ja sosiaaliturvan varassa elävät ihmiset. Myös yleisiä sosiaalisia olosuhteita ja yhteiskuntamallia avataan. Väestönkasvun ponnistuksina perheet saavat korotettua äitiyspääomaa, mutta toisaalta siirtolaisia integroidaan yhteiskuntaan sattumanvaraisesti. Terveydenhoito kuuluu perusoikeuksiin, mutta siitä löytyy monia pullonkauloja.

Arkea valotetaan monesta näkökulmasta kirjassa Arjen huojuvat tukipilarit. Asumisen monimuotoisuus ja asunnottomuuden riesat hierarkioineen tulevat esille. Kansalaisjärjestöt lisäävät ihmisten hyvinvointia monin tavoin. On perustettu ryhmiä siirtolaisten, erityistarpeisten ja päihdeongelmaisten tueksi. Niin ikään leikkipuistoja, urheilukenttiä ja teitä on kunnostettu asukkaiden työllä sekä kuntien ja yritysten myötävaikutuksella.

Kirjailija Katja Ihamäki on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori ja hän työskentelee ammattikorkeakoulussa yhteiskuntatieteen lehtorina.


Suosittelemme myös