Arjen huojuvat tukipilarit — Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Venäjällä

Ihamäki, Katja
Nimeke: Arjen huojuvat tukipilarit — Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Venäjällä
Tekijät: Ihamäki, Katja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793460
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.9.2022
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 267
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalipolitiikka, sosiaaliset oikeudet, sosiaalityö, sosiaaliturva, marginaaliryhmät, yhteiskunnallinen asema, koulutus, asuminen, työllisyys, terveydenhuolto, yhteiskuntaolot
Avainsanat: Pietari, Venäjä, asunnottomuus Venäjällä, perusoikeus, siirtolaisuus, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva Venäjällä, yhteiskunnallinen asema
E-kirja, 2022
EPUB
15,90 €

Arjen huojuvat tukipilarit - Sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet Venäjällä kirjassa sukelletaan tavallisten venäläisten arkeen. Huomion kohteena ovat sosiaaliset oikeudet ja erityisesti marginaalissa elävät ihmiset. Teos on kirjoitettu pääosin ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vuonna 2022.

Ihmisten elämänkulkua valotetaan vauvasta vaariin, mutta kohteena ovat erityisesti tukea saavat tai sitä kaipaavat. Yleisellä tasolla tarkastellaan yhteiskuntaa, väestöä, hallintoa, epävirallisia verkostoja sekä koulutusta, mutta ennen kaikkea sosiaaliturvaa. Mukaan mahtuu niin asumisen monimuotoisuus kuin kodittomuuden riesatkin.

Markkinatalous ja valtion ohjaus vaikuttavat ihmisten arkeen, kuten myös sosialismin ajan käytännöt. Vaikka taloudellisten etuuksien taso on matala, julkisia palveluja on kehitetty asukkaille sekä yhteisöille paremmin sopiviksi. Liikkuvat palvelut kiertävät harvaan asutuilla seuduilla ja verkkoasiointia edistetään. Näiden ohella kansalaisjärjestöt huomioivat väliinputoajia, joiden asemaa vahvistetaan asianajolla ja ohjauksella. Yhteistyössä asukkaiden, kuntien ja paikallisten yritysten kanssa on kunnostettu urheilu- ja leikkipuistoja.

Kirjailija Katja Ihamäki on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori ja hän työskentelee ammattikorkeakoulussa yhteiskuntatieteen lehtorina.


Suosittelemme myös