Villi Itä

Nuutinen, Miika
Nimeke: Villi Itä
Tekijät: Nuutinen, Miika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792975
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.5.2023
Ilmestymispäivä: 15.5.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kolmekymppiset antisankarit ovat jääneet elelemään kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan. He ovat vapaaehtoisesti yhteiskunnan ja maantieteen marginaalissa, suojassa ruuhkavuosilta. Kilpailuyhteiskunnan kelpuuttamiksi dynaamisiksi, paineenkestäviksi moniosaajiksi heistä ei ehkä olisikaan.

Pätkätöiden ja pätkäsuhteiden lomassa miehet samoavat rajaseudun saloilla, soilla, järvillä ja joilla ja nauttivat rajavyöhyketerapiasta. Autiotuvan hämärässä on aikaa pohtia elämän tarkoitusta. Kaikki säät ja vuodenajat ovat näiden miesten mielestä retkeilyyn sopivia. Metsässä he tuntevat olevansa enemmän kotonaan kuin missään muualla.

Retkeilijämiesten välineet eivät aina ole ensiluokkaisia, mutta luovuus auttaa: pressusta, oksista ja kengännauhoista voi kyhätä lautan, tyhjästä viinipussista syntyy ilmalla täytettynä kätevä varakelluke kanoottiin ja kun varaustupaan ei ole varaa, voi nukkua lumilinnassa havujen päällä, tähtien alla. Mitään kovin hyödyllistä miehet eivät saa aikaan, kun esimerkiksi polttopuiden teko vaihtuu toteemipaalun toteuttamiseksi kaljan ja moottorisahan voimalla.

Miika Nuutisen Villi Itä on lempeän huumorin ja pohjoiskarjalaisen puheenparren sävyttämä kertomus elämästä syrjässä, rakkaudesta luontoon ja miesten välisestä ystävyydestä.


Suosittelemme myös