Viisi vuodenaikaa — Psykoosista kuntoutumisen kokemuksia ja mahdollisuuksia

Hietala, Outi; Kopakkala, Aku
Nimeke: Viisi vuodenaikaa — Psykoosista kuntoutumisen kokemuksia ja mahdollisuuksia
Tekijät: Hietala, Outi (Toimittaja)
Kopakkala, Aku (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523792234
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Toivon näkökulmia mielenterveystyöhön
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 251
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 59.561 Psyykkiset sairaudet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: psykoosit, skitsofrenia, kuntoutus, psykiatrinen kuntoutus, mielenterveyskuntoutus, psykiatrinen hoito, toipuminen, luovuus, psykiatriset potilaat, ihmisoikeudet, klubitalomalli, vertaistoiminta, kokemukset
”Maailmani tuntui kääntyneen nurin kurin, enkä enää tiennyt mikä kaikki on mahdollista ja mikä ei. Voiko sitä nyt kukaan muukaan varmaksi tietää?”
Tässä kirjassa puhumme psykoosista ja skitsofreniasta ennen kaikkea ihmisten näkökulmasta. Hullujen ja hoitajien, aktivistien ja tutkijoiden. Pohdimme psykoosia paitsi sairaudeksi määriteltynä tilana myös ilmiönä. Kerromme kokemuksista sekä keinoista, joiden avulla psykoosista on mahdollista toipua tai tukea siitä toipumista sekä siitä, miten elää mielekästä ja luovaa elämää diagnoosista riippumatta. Haluamme näin haastaa vallitsevaa, toivottomuuden sävyttämää käsitystä psykoosista ja skitsofreniasta sekä niiden hoidosta.

”Nykyisellään psykiatria ei auta minua, ellen tyydy olemaan sairas.” Olemme nimenneet kirjan ”psykoosikuntoutujan matkaoppaaksi”, koska haluamme tuoda esiin toiveikkaita ja osin yllättäviäkin näkökulmia psykoosiin sekä avata uudenlaisia reittejä siitä toipumiseen.

Kirjoittajat ovat psykoosin kokeneita tai sen parissa hoito- ja kuntoutustyötä tehneitä sekä kansalaisjärjestöissä työskenteleviä ihmisiä.

Kirjan ovat toimittaneet psykologi Aku Kopakkala ja valtiotieteiden tohtori Outi Hietala ja se on osa Basam Booksin Toivon näkökulmia mielenterveystyöhön -kirjasarjaa.


Suosittelemme myös