Verbaalinen väkivalta verkossa

Hämäri, Severi
Nimeke: Verbaalinen väkivalta verkossa
Tekijät: Hämäri, Severi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523794238
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.5.2024
Ilmestymispäivä: 31.5.2024
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kevät 2024
Kirjastoluokka: 77.2 Ilmaisutaito. Puhetaito. Lausuntataide
Verbaalinen väkivalta verkossa on teos, joka antaa välttämätöntä taitoa navigoida
verkon vihaisen puheen myrskyssä.

Pahantahtoisen häiriköinnin kohteeksi voi joutua kuka vain, sillä arki löytyy sosiaalisesta mediasta. Vaikka verkko luo välillemme etäisyyttä, olemme siellä paljaampia kuin koskaan. Mielipiteemme, työmme, vitsimme näkyvät ja leviävät kymmenien, satojen, jopa tuhansien pariin.

Verbaalinen väkivalta on vallankäyttöä. Sillä pyritään vaikuttamaan toisiin tuottamalla epämiellyttäviä ja kivuliaita tunteita kiusaamalla, ahdistelemalla, loukkaamalla, häpäisemällä tai nimittelemällä. Severi Hämäri soveltaa viestinnän- ja väkivallantutkimusta, psykologiaa sekä yhteiskuntafilosofiaa verkkovihan juuriin pääsemiseksi. Teos tarkastelee verbaalisen väkivallan merkitystä yhteiskunnan kannalta, tarjoten keinoja tarttua yhteen aikamme ongelmista tehokkaasti niin yksilönä, yhteisöinä kuin yhteiskuntana.

Kirja on kannanotto inhimillisen vuorovaikutuksen ja ihmisyyttä kunnioittavan käyttäytymisen puolesta.

Severi Hämäri (s.1977) on yksi vuoden 2020 Tiedekirja -palkitun Esa Väliverronen ja Kai Ekholm (toim.) Tieteen vapaus & tutkijan sananvapaus -kirjan (Vastapaino, 2020) kirjoittajista. Hämäri opettaa puhetaitoa ja tutkii filosofiaa. Hän on aikuiskasvattaja, dialogiammattilainen sekä Suomen vanhimman ajatuspajan, vuonna 1968 perustetun Kriittisen korkeakoulun puhetaidon vastaava opettaja.


Suosittelemme myös