Vajonnut kaupunki

Nyholm, Henri
Nimeke: Vajonnut kaupunki
Tekijät: Nyholm, Henri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792937
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.12.2023
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 201
Tuoteryhmät: Kirjat
Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Talveen 2025 sijoittuva Vajonnut kaupunki kertoo somalitaustaisen lukiolaistyttö Samia Malimeyn ja eläköitymistä odottavan ylikomisario Ari Hannulan tarinan. Näiden kahden toisilleen tuntemattoman tamperelaisen kohtalot kietoutuvat yhteen, kun Samian veli joutuu epäillyksi vakavasta rikoksesta. Rikos ja sen jälkijäristykset aiheuttavat myös yhteiskunnallista kuohuntaa ja jo entuudestaan kahtiajakautunut Tampere ajautuu hallitsemattoman kaaoksen kynnykselle.

Vajonnut kaupunki on tarina surusta, sen käsittelystä sekä toivosta pimeyden keskellä. Se kertoo tarinan lähitulevaisuuden Suomesta, jossa ääriajattelu on vallannut entistä suuremman tilan ja valtaosa kansasta on päättänyt kantansa ja sitten sulkenut silmänsä.

"Mutta niilläkin, jotka ovat hyvin yksin ja kohtaavat surua ilman läheisiä, on liittolainen. Aika on hyvin voimakas liittolainen. Samoin kuin surua ei voi estää, myöskään aikaa ei voi pysäyttää. Se kulkee vääjäämättä ja on sinun puolellasi. Aika kuluu, vaikkei niin haluaisi uskoa tai siihen pystyisi uskomaan. Aika on meidän uskostamme riippumaton. Aika kuluu, ja
yhtenä päivänä, jonain päivänä, sinuun sattuu hieman vähemmän."

Vajonnut kaupunki on Henri Nyholmin esikoisteos.


Suosittelemme myös