Vaihtoehtona lääkekannabis — Tiedettä ja tosielämän tarinoita

Hupli, Aleksi; Vihervaara, Marja
Nimeke: Vaihtoehtona lääkekannabis — Tiedettä ja tosielämän tarinoita
Tekijät: Hupli, Aleksi (Kirjoittaja)
Vihervaara, Marja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337578
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.3.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.3.2021
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa
Kirjat
Yhteiskunta, filosofia, taide
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
Avainsanat: hoito, kannababis, kannabisresepti, lääkekannabis
Teos Vaihtoehtona lääkekannabis pyrkii osaltaan paikkaamaan lääkekannabikseen liittyvän kotimaisen kirjallisuuden puutetta. Se vie lukijan matkalle kannabiksen tuhansia vuosia pitkään historiaan sekä sukeltaa syvälle endokannabinoidijärjestelmään ja luo läpileikkauksen alan kansainväliseen tutkimuskirjallisuuteen.

Suomi oli ensimmäinen Pohjoismaa, jossa lääkekannabis tuli vuosikymmenien hiljaiselon jälkeen jälleen yhdeksi hoitovaihtoehdoksi. Kotimaista kirjallisuutta aiheesta on vähän, eikä suomalainen lääkekannabistutkimus ja -kehitystyö ole vielä lähtenyt käyntiin toisin kuin esimerkiksi Tanskassa.

Lääkekannabisreseptejä on kirjoitettu sadoille suomalaispotilaille, ja vielä useampi lääkitsee itseään rikolliseksi leimautumisen uhasta huolimatta.

Kirjoittajat haluavat antaa äänen heille, joiden ääni jää usein pimentoon lääkekannabiksesta puhuttaessa: ihmisille, jotka kokevat saavansa lääkekannabiksesta apua oman sairautensa hoidossa.

Ja koskaan mikään lääkeaine ei ole haittavaikutuksista vapaa, joten kirja tuo esiin kannabiksen mahdollisia haittavaikutuksia, niin farmakologisia kuin yhteiskunnallisia.

Marja Vihervaara on koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri ja työnohjaaja. Aleksi Hupli on valtiotieteiden maisteri, joka opiskeli vuoden ajan lääketieteellisen antropologian ja sosiologian maisterin tutkintoa Amsterdamissa. Hän on viimeistelemässä yhteiskuntatieteiden tohtorintutkintoa Tampereen yliopistoon aiheenaan niin sanotut älylääkkeet.


Suosittelemme myös