Vahvan johtajan tauti — Kun vahvuudesta tuleekin suurin heikkous

Martikainen, Juha; Tuokko, Taneli
Nimeke: Vahvan johtajan tauti — Kun vahvuudesta tuleekin suurin heikkous
Tekijät: Martikainen, Juha (Kirjoittaja)
Tuokko, Taneli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523794825
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.1.2024
Hinta: 40,00 € (36,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 259
Tuoteryhmät: Kirjat
Kevät 2024
Työelämä ja talous
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 69.11 Johtamisen tekniikka ja menetelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: johtajuus, persoonallisuus, minäkuva, vallankäyttö, tahdonvoima, johtajat, kokemukset, johtaminen, omaelämäkerrallisuus
”Olisinpa saanut tämä kirjan ollessani voittamaton johtaja!”

Ylemmän tason johtajat sopivat monesti tietynlaiseen persoonallisuusmuottiin. Ylempään johtoon päätyy usein vahvoja persoonia, jotka menevät läpi harmaan kiven ja oman mielensä
mukaan. Vahva persoonallisuus on vahvuus, mutta se myös aiheuttaa johtamiseen ja johdettaviin monia säröjä, jotka voivat pahimmillaan muuttua heikkouksiksi.

Vahvoja johtajia tarvitaan monissa vaikeissa johtamistilanteissa, mutta tiedostamalla persoonasta tulevat säröt ja ristiriidat vahva johtaja voi kehittyä vielä paremmaksi. Tiedostamisen lisäksi tarvitaan systemaattista työtä oman käyttäytymisen muuttamiseksi. Tähän vain parhaat johtajat kykenevät.

Juha Martikaisen omakohtaisessa ja tarinapitoisessa kirjassa käydään avartavasti läpi tyypillisen vahvan johtajan persoonallisuudesta kumpuavia ristiriitoja ja kerrotaan esimerkkien kautta, miten tiedostaa ne ja kehittää itseään. Tarinat perustuvat tekijän laajaan omakohtaiseen kokemukseen yli sadan johtajan henkilökohtaisena valmentajana sekä
syvään matkaan omaan persoonaan ja johtamiseen.

Martikainen on itse toiminut pitkään vaativissa johtamistehtävissä ja opiskellut johtamista useissa yliopistoissa. Vasta hänen perehdyttyä persoonallisuusanalyyseihin, psykologiaan ja johtajien valmentamiseen hänelle avautui uusi maailma niihin asioihin, joissa johtamisessa on merkitystä.

Tämä käytännönläheinen teos soveltuu luettavaksi sekä vahvoille johtajille itselleen että heidän alaisilleen, kollegoilleen tai jopa perheenjäsenilleen.

Juha Martikainen on PCC-tason koulutettu executive coach eli ylemmän johdon valmentaja. Hän on valmentanut yli sataa suomalaista ja ulkomaalaista yritysjohtajaa henkilökohtaisessa valmennussuhteessa.

Juha on itse toiminut toimitusjohtajana yli 20 vuoden ajan yrityksissä, jotka ovat olleet haastavissa tilanteissa. Juhalla on Suomesta ja Englannista kolme akateemista tutkintoa, joissa jokaisessa hän on opiskellut johtamista osana tutkintoa.

Taneli Tuokko on vapaa kirjoittaja ja koripallovalmentaja (HKVT).


Suosittelemme myös