Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Ulla ja lasten turvataidot

Kytölä, Katja
Nimeke: Ulla ja lasten turvataidot
Tekijät: Kytölä, Katja (Kirjoittaja)
Kivilompolo, Jutta (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523793606
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.3.2023
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 66
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kirjat
Yhteiskunta
Itseapukirjallisuus
Lapset ja nuoret
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 6 - 10
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: turvallisuuskasvatus, turvallisuus, taidot, lapset (ikäryhmät), itsemäärääminen, suostumus, auttaminen, hätätilanteet, ihmisoikeudet, lasten oikeudet, lähisuhdeväkivalta, Internet, kiusaaminen
Jokaisella lapsella on oikeus elää turvassa ja tulla hyvinpidellyksi.

On tärkeää, että lapsi oppii mahdollisimman varhain tunnistamaan, mikä on oikein ja mikä väärin ja erityisesti suojaamaan itseään. Opettamalla turvataitoja lapsille luodaan ilmapiiriä, jossa lapsi voi kertoa huolistaan ja peloistaan mahdollisimman varhain. Näin turvallinen tila puhumiselle on luotu jo ennakkoon mahdollisen ikävän kokemuksen varalta.

Koska yhä useampi lapsi altistuu ja kokee lähisuhdeväkivaltaa, on lapsia rohkaistava puhumaan vaikeistakin asioista. Kun lapsi oppii, että kaikesta voi puhua ja kaikesta on mahdollista selvitä, se madaltaa kynnystä kertoa koetuista asioista ja huolista omille vanhemmilleen tai muille turvallisille aikuisille. Se myös auttaa suhtautumaan empaattisesti muita lapsia kohtaan ja auttamaan tarpeen tullen ystävää - aivan kuten missä tahansa muussakin onnettomassa tapahtumassa.

Ulla ja lasten turvataidot on esiopetus- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu turvataitokirja, jossa Ulla ja Domi joutuvat moniin vaikeisiin tilanteisiin. Onneksi he osaavat opettaa toisilleen turvataitoja, kuinka selviytyä pelottavistakin asioista. Yhdessä Ulla ja Domi opettelevat ein sanomista, avun hakemista ja turvallisille aikuisille kertomista sekä omaa oikeuttaan koskemattomuuteen. Kirja herättelee lasta ja aikuista keskusteluun turvataidoista ja ihmisoikeuksista.


Suosittelemme myös