Työelämän uudistumisen esteet — Työyhteisön sivistys ja vastuu

Mattila-Aalto, Minna
Nimeke: Työelämän uudistumisen esteet — Työyhteisön sivistys ja vastuu
Tekijät: Mattila-Aalto, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790308
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 30.9.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 30.9.2020
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa
Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
Avainsanat: hyvinvointi, stressi, työelämä, työyhteisö, uupumus
Eriasteinen uupuminen koskettaa joka neljättä työtä tekevää suomalaista, vaikka elämme paremmissa olosuhteissa kuin koskaan aiemmin. Ahdistus, masennus, sairauslomat ja stressieläköityminen ovat lisääntyneet, vaikka olemme maailman onnellisimpia kansoja. Mikä meitä oikein vaivaa?

Työn sujumisen ja työssä jaksamisen ongelmat ovat tikittävä aikapommi. Se pitäisi purkaa, koska työllä ei ole väliä, jos sitä ei pysty tekemään tai jaksa tehdä. Työssä hyvin voivat työntekijät ovat vähintään yhtä merkittävä kilpailuvaltti kuin toimiva tuote tai hyvä innovaatio. Sillä hetkellä, kun yhteisöt työpaikoilla romahtavat, yritysten kyky kilpailla markkinoilla katoaa.
Miksi sivistynyt ihminen taantuu työpaikalle tullessaan niin, että odottaa jonkun muun korjaavan tilanteen, ja väittää sitten keskittävänsä voimansa ”suurten ilkeiden ongelmien” ratkaisemiseen. Kuka määrittelee sen, mitkä epäkohdat ja ongelmat ovat ratkaisemisen arvoisia? Mitkä ongelmat työelämässä pitäisi ratkaista? Kenen vastuulla on se, että työ tuottaa hyvinvointia, eikä pahoinvointia?

"Älä syytä peiliä, jos naama on vino", sanoivat viisaat ennen. Kun ajatus siirretään tämän päivän työelämään, kannattaa ensin tarkistaa, että peili on suorassa.

Kirja kutsuu tarkastelemaan työelämän vinoumia ja pohtimaan, mikä estää sivistynyttä ihmistä uudistamaan työelämän - ja mitä on sivistys, jonka varassa ihminen kykenee purkamaan työelämän tikittävän aikapommin?

Minna on vuorovaikutuksen sosiologiasta väitellyt, analyyttisesti tarkkavainuinen, taiteen ja tieteen synergiaan luottava työelämän kehittäjä. Minnan motto on ”ei riitä, että katsoo, pitää myös nähdä”. Valjastamalla yhteisön voimavarat näemme selvemmin sen, missä olemme, mihin haluamme edetä ja mitä saavuttaa. Jokainen teko on arvovalinta, joka ratkaisee.


Suosittelemme myös