Tulevaisuus löytyy läheltä — Askelia onnellisuuden talouteen

Helena Norberg-Hodge
Nimeke: Tulevaisuus löytyy läheltä — Askelia onnellisuuden talouteen
Alkuteos: Local is Our Future, Steps to an Economics of Happiness
Tekijät: Helena Norberg-Hodge (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523792333
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.5.2022
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Alkuteos: Local is Our Future, Steps to an Economics of Happiness
Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Kirjat
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Filosofia
Käännetty tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36.6 Kansainvälinen talous. Maailmankauppa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansainvälinen talous, globalisaatio, kritiikki, paikallisuus, paikallistalous, lähiruoka, markkinatalous, talousjärjestelmät, taloussuhteet, kansainvälinen kauppa, vapaakauppa, yhteiskunnalliset vaikutukset
Globalisaatio lupasi yhdistää meidät toisiimme, poistaa kansakuntien väliset konfliktit ja levittää vaurautta kaikkiin maailman kolkkiin. Kaunis lupaus ei koskaan toteutunut: kaikkialla maailmassa rikkaat jatkavat rikastumistaan ja köyhät köyhtymistään samalla kun kansainväliset jännitteet lisääntyvät, luonnolliset elinympäristöt tuhoutuvat, kulttuurierot katoavat ja yhteiskunnalliset ongelmat kasvavat korkoa korolle.

Uusi elämäntapa on kuitenkin mahdollinen. Uudessa kirjassaan maailmankuulu globalisaatiokriitikko Helena Norberg-Hodge osoittaa, että maailmantaloudelle on kuviteltavissa vaihtoehto, joka löytyy aivan silmiemme edestä: lähiympäristöstämme, omista yhteisöistämme, henkisistä kyvyistämme ja tunnesiteistämme. Kirkasjärkisellä, lempeällä mutta periksiantamattomalla tyylillään Norberg-Hodge paljastaa maailmantalouden sudenkuopat ja kertoo konkreettiset toimet, joihin ryhtymällä voimme rakentaa maailmamme uudelleen itsemme näköiseksi ja syvimpiin tarpeisiimme vastaavaksi. Näin hän piirtää askelmerkit onnellisuuden talouteen, jonka ydintotuus on yhtä vanha kuin ihminen itse: tullaksemme onnellisiksi meidän on jälleen tultava paikallisiksi.


Suosittelemme myös