Tonavan mysteeri

Haarmann, Harald
Nimeke: Tonavan mysteeri
Tekijät: Haarmann, Harald (Kirjoittaja)
Akren-Ebben, Elli (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523794276
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2024
Ilmestymispäivä: 15.10.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Kirjat A-Ö
Historia
Syksy 2024
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
Tunnustetun tietokirjailijan ensimmäinen suomennettu teos avaa ikkunan muinaiseen Vanhaan Eurooppaan!

Viimeisen 30 vuoden aikana arkeologit ovat löytäneet enenevässä määrin todisteita muinaisen sivilisaation olemassaolosta Balkanin niemimaalla, Tonavan laaksossa. Tasa-arvoinen ja rauhanomainen kulttuuri kukoisti kuudennen ja neljännen vuosituhannen välillä ennen ajanlaskun alkua. Vilkkaan ja laajan kaupankäynnin mukanaan tuoma vauraus näkyi muun muassa taidokkaana keramiikkana ja metalli-esineistönä. Hämmästyttävin löytö ovat kuitenkin kadonneet kirjoitusmerkit, jotka siis viittaavat kirjoitus-systeemiin – paljon ennen Mesopotamian nuolenpäitä.

Teos kuvaa tuhansia vuosia sitten kukoistaneen kulttuurin kauppa-reittejä, rakennuksia, taidetta, käsityötä ja mytologiaa. Se jäljittää Tonavan laakson sivilisaation Mustanmeren alueelle saakka ja tutkii myös sen vaikutusta Antiikin Kreikkaan ja Lähi-Itään.

Harald Haarmann on saksalainen lingvisti. Lingvististen teosten ohella hän on kirjoittanut myös kulttuuria, historiaa ja arkeologiaa käsitteleviä kirjoja, joista kymmenet on käännetty useille eri kielille.


Suosittelemme myös