Toivuin onnelliseksi — Lapsuuden haavoittavista kokemuksista tasapainoisuuteen

Laiho, Tina; Salonen, Eveliina
Nimeke: Toivuin onnelliseksi — Lapsuuden haavoittavista kokemuksista tasapainoisuuteen
Tekijät: Laiho, Tina (Kirjoittaja)
Salonen, Eveliina (Toimittaja)
Matikka, Johanna Linner (Loppusanojen kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337387
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Itseapukirjallisuus
Traumakirjallisuus
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaltoinkohtelu, seksuaalinen hyväksikäyttö, kokemukset, lapset (perheenjäsenet), lapsuus, perheväkivalta, traumat, psyykkiset vaikutukset, toipuminen, selviytyminen
Avainsanat: myötätunto, rikkinäiset perhesuhteet, seksuaalinen hyväksikäyttö
Elämästä harva selviää ilman haavoittavia kokemuksia, mutta syvimmistäkin haavoista voi toipua. Tämä kirja on suomalaisittain harvinainen kertomus siitä, kuinka vaikeistakin lapsuuden koettelemuksista voi toipua tasapainoiseen, jopa onnelliseen elämään. Teoksessa Tina Laiho kertoo henkilökohtaisen tarinansa lapsuuden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja rikkinäisistä perhesuhteista selviytymisestä aidosti ja hienovivahteisesti.

Tina Laihon yksilöllisen elämänpolun haasteiden ja valonpilkahdusten kuvaus liittyy teoksessa laajempaan asiantuntijakeskusteluun ja ajankohtaiseen ammatilliseen tietoon haavoittavan lapsuuden vaikutuksista nuoren ja aikuisen elämään. Kirjan lopusta löytyvä Johanna Linner Matikan asiantuntijapuheenvuoro kuvaa havahduttavasti lapsuuden haitallisten kokemusten merkitystä ilmiötasolla ja valottaa niistä toipumisen keskeisiä tekijöitä.

Kirja puhuttelee niin vaikeiden asioiden kokijoita kuin ammattilaisiakin. Samalla se lisää ymmärrystämme elämän karikoista, ja niiden kanssa elämisestä. Teos auttaa kohtaaman kivun ja sen kokijan myötätuntoisesti olipa kyse läheisistä, ystävistä tai asiakkaista. Tämä koskettava ja mukaansatempaava teos tuo toivoa kaikille meille haavoittuneille.

Tina Laiho on varhaiskasvatuksen opettaja ja koulutettu kokemusasiantuntija seksuaalisen hyväksikäytön kysymyksissä. Ahdistus, häpeä ja syyllisyys olivat vuosikymmenet kulkeneet hänen mukanaan elämänpolulla. Terapiavuosien myötä syntyivät rauha, valo ja kiitollisuus elämästä. Tina Laiho haluaa jakaa tarinansa muille haavoittuneille, ja tuoda heille toivon siitä, että elämän voi saada takaisin jopa vuosikymmeniä traumaattisten kokemuksien jälkeen.

Eveliina Salonen on ihmismielestä ja sen mahdollisuuksista viehättynyt teologi ja varatuomari. Lapsuuden seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän tabun purkaminen ja toivon tuominen niiden elämään, joita lapsuudessa on kohdeltu kaltoin, saivat Eveliinan tarttumaan tämän kirjan toimittamiseen.

Johanna Linner Matikka on yhteiskuntatieteilijä, väitöskirjatutkija ja sosiaalialan moniosaaja. Hän on toiminut hyvinvointia haastavien kysymysten äärellä niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä viimeiset 10 vuotta. Johanna tarkastelee yhteiskuntaa lempeän kriittisesti, säilyttäen samalla uskon muutoksen mahdollisuuteen ja rakkauden voimaan.


Suosittelemme myös