Tiedostamaton ruumiillisena kokemuksena

Akren-Ebben, Elli
Nimeke: Tiedostamaton ruumiillisena kokemuksena
Tekijät: Akren-Ebben, Elli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790148
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.10.2023
Ilmestymispäivä: 30.10.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Itseapukirjallisuus
Filosofia
Psykologia
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Mikä, mitä on tiedostamaton, alitajunta, piilotajunta? Onko se jäävuoren vedenalainen – ja siksi vaarallinen – osa, kuten Sigmund Freud kuvail? Vai onko se kollektiivisen tiedon ja ymmärryksen lähde, kuten Carl Jung väitti? Vai jotain ihan muuta: toisenlainen kommunikaatiosysteemi, joka ilmenee ruumiin tasolla – lihaksissa, vatsassa, rinnassa ja jopa hermoston välittäjäaineissa?

FM Elli Akrén-Ebbe tutkii tiedostamattoman lähes kadonneita jälkiä historian hämärästä aina 1900-luvulle ja nykyaikaan saakka. Ajattelun, aatteiden ja uskonnon maastosta löytyviä tyhjiä paikkoja täytyy välillä täyttää, muuten ei kokonaiskuva ihmisen sisäisen maailman historiasta voi piirtyä.

Tiedostamaton on dynaaminen osa ihmisyyttä, mutta torjuttuna sieltä saattaa nousta pintaan
arvaamattomia asioita, jotka rikkovat vaalitun rationaalisen ihmiskuvan. Tästä syystä polarisoituvassa maailmassa ei olisi varaa jättää tätä ruumiillista, inhimillistä ihmisen osaa huomiotta.

Elli Akrén-Ebbe (ent. Arivaara) on valmistunut Helsingin yliopistosta teoreettisen filosofian oppiaineesta. Tiedostamaton kiehtoi häntä jo opiskeluaikoina, hän tutustuikin ranskalaiseen filosofiaan, jossa psykoanalyysillä oli vielä 1990-luvulla vankka sija. Myöhemmin Akrén-Ebbe valmistui psykoterapeutiksi (VET) ja työnsä kautta hänen kiinnostuksensa tiedostamattomaan vain lisääntyi.


Suosittelemme myös