Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Tarinat lapsen tienviittoina — Kirjallisuusterapian menetelmät koulumaailmassa

Mäki, Silja; Typpö, Annamari
Nimeke: Tarinat lapsen tienviittoina — Kirjallisuusterapian menetelmät koulumaailmassa
Tekijät: Mäki, Silja (Toimittaja)
Typpö, Annamari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523794337
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.5.2024
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Kirjallisuusterapia
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 443
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta
Psykologia
Kirjat A-Ö
Kevät 2024
Uutuudet
Kirjastoluokka: 59.5624 Luovuus- ja toimintaterapiat
Lasten ja nuorten tunne-elämään liittyvät haasteet näkyvät kouluarjessa koko ajan
enemmän. Kirja esittelee kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä, jotka toimivat opetuksen tukena ja auttavat lapsia ja nuoria työstämään oppimista estäviä tunteita ja jännitteitä.

Muiden luovien terapioiden tavoin kirjallisuusterapia tarjoaa oppilaille lempeitä oppimisen kanavia ja oivaltamisen iloa. Lasten ja nuorten kirjallisuusterapia pitää sisällään monenlaista lukemista ja kirjoittamista sadutuksesta sarjakuviin. Keskeistä on myös vuorovaikutus opettajan tai ohjaajan ja ryhmän muiden jäsenten kanssa.

Kirjan ensimmäisessä osassa esitellään lyhyesti kirjallisuusterapian teoriaa. Tämän jälkeen luodaan katsaus satujen ja myyttien historiaan sekä tarkastellaan ihmisen tarvetta tuntea juurensa. Toisessa osassa esitellään tarinoiden ja kirjallisuusterapeuttisten menetelmien käyttöä päiväkodissa ja alakoulussa. Kolmas osa avaa näkökulmia kirjallisuusterapeuttisten menetelmien käyttöön yläkoulussa, lukiossa, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa sekä opettajankoulutuksessa.

Kirja on suunnattu opettajille ja koulun muulle henkilökunnalle, päiväkotien työntekijöille, erilaisten ryhmien ohjaajille ja terapeuteille. Myös vanhemmat saavat kirjasta ideoita kasvatustehtäväänsä. Teoksen kirjoittajat ovat kirjallisuusterapian ja koulumaailman asiantuntijoita.


Suosittelemme myös