Synnytyksen liike ja rytmi — Opas synnyttämisen matkalle

Rautaparta, Malla
Nimeke: Synnytyksen liike ja rytmi — Opas synnyttämisen matkalle
Tekijät: Rautaparta, Malla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523791800
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.12.2021
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 137
Tuoteryhmät: Kirjat
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Hyvinvointi
Kirjastoluokka: 59.571 Raskaus. Sikiönkehitys. Synnytys
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: synnytys, medikalisaatio, fysiologia, asennot (ruumiinasennot), kipu, kivunhoito, rentoutus, hengitys, välineet, henkinen tuki, luonnonmukaisuus, raskaus
Elokuvista tuttu kuva synnyttäjästä on passiivinen, staattinen ja aloilleen kahlittu.
Tämän kuvan on aika väistyä, sillä synnyttäminen on ennen kaikkea liikettä. Se on kahden osapuolen dynaamista ja intiimiä vuorovaikutusta ennalta arvaamattomassa rytmissä.

Se on lapsen spiraalimainen kiertyminen lantiossa ja synnyttäjän liikettä sen helpottamiseksi. Malla Rautaparta piirtää kuvan synnyttäjästä, joka uppoutuu itseensä, liikkuu ja ääntelee, seuraa omia aistimuksiaan, omaa rytmiään.

Malla Rautaparta on neurologian fysioterapeutti ja kulttuuriantropologi. Hän on kehittänyt joogaan perustuvaa synnytysvalmennusta yli 30 vuoden ajan. Hän on kouluttanut kätilöitä ja raskausjoogan ohjaajia ja tehnyt pitkään tehnyt pitkään yhteistyötä kätilöiden kanssa. Rautaparralta on aikaisemmin ilmestynyt viisi kirjaa terveyden ja hyvinvoinnin alalta, viimeisimpänä "Hyvän hengityksen anatomia" (Basam Books, 2019).


Suosittelemme myös