Sydämeni tarina — Ajatuksia luonnosta ja läsnäolosta

Jefferies, Richard
Nimeke: Sydämeni tarina — Ajatuksia luonnosta ja läsnäolosta
Tekijät: Jefferies, Richard (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240076
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 145
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Hyvinvointi
Itseapukirjallisuus
Klassikot
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihminen, luonto, läsnäolo, luontosuhde, elämäntaito, kirjailijat
Sydämeni tarina on 1800-luvulla eläneen brittiläisen luontoharrastajan Richard Jefferiesin meditatiivinen, henkinen omaelämäkerta. Vuonna 1883 julkaistu teos kuvaa sielun heräämistä luonnon keskellä. Jefferies kertoo, kuinka hän sysäämällä syrjään luutuneet käsityksensä menneestä ja tulevasta pystyi astumaan päättymättömään nykyhetkeen - ja kuinka tästä hetkestä tuli hänen sielunoppaansa ja ensisijainen ravinnonlähteensä.

Läsnäolon myötä Jefferiesin aistit avasivat ikkunan hänen sieluunsa, jonka läpi tarkasteltuna luonto näytti todellisen ja säkenöivän loistonsa. Tämä näky toimi Jefferiesille todistuksena sielun kuolemattomuudesta.

”Britannian Thoreauksi” tituleerattu Richard Jefferies (1848-1887) oli yksi luontokirjallisuuden pioneereista. Jefferies kuvasi englantilaista luontoa pikkutarkasti ja intohimoisesti ja on toiminut innoittajana monille muille kirjailijoille. Kirjan suomentaja Antti Immonen on suomentanut aiemmin merkittävien luontoajattelijoiden kuten Ralph Waldo Emersonin ja H. D. Thoreaun teoksia.


Suosittelemme myös