Suomi toisena kielenä — opetuksen äänenmurros: Luokkahuoneesta turuille ja toreille

Dahl, Rita
Nimeke: Suomi toisena kielenä — opetuksen äänenmurros: Luokkahuoneesta turuille ja toreille
Tekijät: Dahl, Rita (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523791879
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 1.10.2021
Ilmestymispäivä: 1.10.2021
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta, filosofia, taide
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
Suomi toisena kielenä-opetuksen äänenmurros. Luokkahuoneesta turuille ja toreille -kirja esittelee suomi toisena kielenä-tutkimuksen perusteita opetuksen suunnittelusta arviointiin. Siinä esitellään kielitietoisen kielenopetuksen perusteet ja korostetaan moniammatillisen opettajayhteistyön tarvetta todellisen kielitietoisen opetuksen toteuttamisessa. Teoksessa avataan kieli- ja kielikoulutuspolitiikan periaatteita Suomessa ja mietitään niiden roolia. Kielipolitiikka määrittää ja säätelee eri kielten roolia valtioissa ja kielikoulutuspolitiikan avulla tehdään kielten koulutusten järjestämistä koskevia valintoja, joilla on kauaskantoisia vaikutuksia yksilöiden elämiin.

Rita Dahl (s. 1971) on kirjailija, kääntäjä, tietokirjailija sekä opettaja. Koulutukseltaan hän on VTM, FM, medianomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Hän toimii parhaillaan laaja-alaisena viestinnän ja vuorovaikutuksen opettajana ammattikoulussa. Dahl on toiminut myös viestinnän, journalismin ja luovan kirjoittamisen opettajana eri koulutustasoilla työväenopistoista yliopistotasolle. Hän on täysin pätevä suomi toisena kielenä -opettaja.

Dahl on kirjoittanut on julkaissut viittä eri maata ja kulttuuria käsittelevää matkakirjaa, joista yksi on Portugalia käsittelevä Tuhansien portaiden lumo (Avain 2007). Muut maat, joiden kulttuureihin, yhteiskuntiin ja osin myös kielivähemmistöihin Dahl on perehtynyt ovat Kypros, Etelä-Meksiko, Brasilia, Kap Verde.


Suosittelemme myös