Suljet vain silmäsi

Hölttä, Olavi
Nimeke: Suljet vain silmäsi
Tekijät: Hölttä, Olavi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792067
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 88
Tuoteryhmät: Kirjat
Puhuttava runo
Runous
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Olavi Höltän toinen runoteos Suljet vain silmäsi käy hämärässä huoneessa keskusteluja äidin ja pojan välillä. Kuoleman läheisyys ja lopulta elämän loppuminen nostavat herkässä teoksessa pinnalle surun ja ilon muistoja.

Hölttä haluaa osallistua kokoelmallaan ikiaikaisen kuoleman teeman käsittelyyn. Keskiajalta periytyvä kirjallinen genre Ars moriendi eli kuolemisen taito opasti ihmisiä kuolemaan ”oikein”. Suljet vain silmäsi ei ole kuoleman opas, vaan sen lähtökohta on kuvata kuoleman lähestyminen realistisesti. Runot antavat lohtua lukijalle, joka on menettänyt itselleen tärkeän ihmisen.

Runohenkilöiden keskustelut sisältävät tarkkareunaisia ajankuvia Suomesta lähes sadan vuoden ajalta.

"Höltän teoksen silmiinpistävin ja ehdottomasti hienoin ominaisuus on säkeiden rytmityksen vaivattomuus. Hölttä on suvereeni modernin runouden taitaja, jolla on lähestulkoon intuitiiviselta vaikuttava taito rytmittää säkeet sivulle välilyöntejä ja rivivälejä apunaan käyttäen." (Sofia Blanco Sequeiros, Runografi)

Olavi Hölttä (s. 1952) on turkulainen juristi, kirjailija ja runoilija. Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista avoimessa yliopistossa ja julkaissut tietokirjoja sekä runoteoksen Hauska vaappua - kevytrunoja (2018).


Suosittelemme myös