Stoalaisuuden käsikirja

Pigliucci, Massimo
Nimeke: Stoalaisuuden käsikirja
Alkuteos: How to be a Stoic
Tekijät: Pigliucci, Massimo (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527337189
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Uusintapainos tulossa 31.1.2025
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Alkuteos: How to be a Stoic
Kustantaja: Basam Books
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 276
Tuoteryhmät: Kirjat
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Filosofia
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: stoalaisuus, elämänfilosofia, hyvä elämä, hyveet, antiikin filosofia, filosofit
Kuka minä olen?
Miten minun pitäisi toimia?
Kuinka minun tulisi elää elämäni?

Sen sijaan, että ihminen kysyy itseltään “Miten voisin tulla onnelliseksi?”, tulisi hänen antiikin stoalaisten mukaan oikeastaan kysyä: “Kuinka osaisin elää hyvää elämää?”

Tämä helppotajuinen menestysteos esittelee stoalaisten filosofien oppeja ja neuvoo, kuinka kuka tahansa voi niiden avulla lisätä elämänsä merkityksellisyyttä. Stoalaisten ajatukset opettavat ihmistä tunnistamaan omat tunteensa ja pohtimaan niiden syitä - sekä kanavoimaan tunteensa hyödyllisesti.

Stoalaisuuden käsikirjan käytännölliset vinkit ja harjoitukset osoittavat, kuinka antiikin stoalaisten kestävät opit voivat auttaa nykyajan ihmistäkin elämään hyvää, keskittynyttä ja läsnäolevaa elämää. Jokainen voi poimia stoalaisuudesta jotakin omaan elämäänsä.

Italialaissyntyisellä Massimo Pigliuccilla on tohtorin tutkinnot sekä evoluutiobiologiasta että filosofiasta. Hän työskentelee filosofian professorina New Yorkin City Collegessa. Pigliucci on julkaissut toistakymmentä kirjaa ja kirjoittaa säännöllisesti muun muassa New York Timesiin, Washington Postiin ja Wall Street Journaliin. Teoksen suomentaja Antti Immonen on koulutukseltaan filosofi, joka on kääntänyt kymmeniä eri alojen teoksia, muun muassa lukuisia filosofian klassikoita.


Suosittelemme myös