Sotataidosta

Machiavelli
Nimeke: Sotataidosta
Tekijät: Machiavelli (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523795143
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2024
Ilmestymispäivä: 15.10.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Basam Books Klassikko
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Syksy 2024
Tulossa
Käännetty tietokirjallisuus
Klassikot
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
Sotatieteiden ylittämätön klassikko nyt ensimmäistä kertaa suomeksi!

Firenzeläisen filosofin ja valtiomiehen Niccolo Machiavellin (1469-1527) Dell'arte della guerra eli Sotataidosta ilmestyi vuonna 1521, ja se on yksi maailman suurimmista sotatieteen ja poliittisen teorian klassikoista. Kirjaa ovat käyttäneet oppaanaan monet maailman suurista sotapäälliköistä, muun muassa Fredrik Suuri ja Napoleon I, samoin sotateoreetikko Carl von Clausewitz.

Machiavelli esittelee kirjassa oppejaan dialogin muodossa. Firenzeläisessä Orti Oricellarin puutarhassa päähenkilö Fabrizio Colonna ja hänen tuttavansa ruotivat sotilaallisen organisaation ja strategian perusteita, sotilaiden motivoimista, vihollisen lannistamista, väijytysten välttämistä ja taktisen ja strategisen edun saavuttamista erilaisissa olosuhteissa. Dialogia värittävät lukuisat esimerkit antiikin ajan sodankäyntitekniikoista.

Suomentaja Antti Immonen on filosofi, joka on kääntänyt aiemmin kymmeniä kirjoja eri aloilta. Machiavelli-asiantuntijat dosentti Mikko Lahtinen ja sotilasprofessori Marko Palokangas ovat kirjoittaneet teoksen merkitystä valaisevan johdannon.


Suosittelemme myös