Sokraattinen mieli

Houni, Pia
Nimeke: Sokraattinen mieli
Tekijät: Houni, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527240250
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 219
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Itseapukirjallisuus
Uutuudet
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Sokrates halusi etsiä totuutta elämällä yksinkertaisesti ja rehellisesti. Hän korosti syvemmän onnellisuuden löytämistä hetkittäisen mielihyvän sijaan. "Sokraattinen mieli" innostaa lukijaa itsensä kuuntelemiseen, tärkeiden asioiden oivaltamiseen ja tarjoaa ideoita mielen siivoukseen turhista ja kuormittavista asioista.

Teoksessa korostetaan tahdonvoiman ja itsehillinnän merkitystä. Kirja sisältää lämmintä elämänviisautta ja tarjoaa filosofisia ja uskonnollisia reseptejä mielenrauhaan, luovuuteen, ihmissuhteisiin, ruokavalioon ja terveyden ylläpitämiseen sekä erilaisten riippuvuuksien vähentämiseen. Se sisältää runsaan kattauksen myös filosofisia sitaatteja sekä lyhyitä harjoituksia, jotka inspiroivat oman elämän pohdintaan.

Stoalaisuuden mukaan on turhaa murehtia asioista, joihin emme itse voi vaikuttaa. Sen sijaan voimme kohdistaa huomiomme tyynen mielen ja hyvän elämän vaalimiseen.

Pia Houni on teatteritaiteen tohtori, dosentti ja filosofinen praktikko. Hän pitää filosofin vastaanottoa ja vetää sokraattisen dialogin ryhmiä, luennoi ja kirjoittaa hyvästä elämästä ja itsetuntemuksesta. Hän on perehtynyt taiteeseen, erityisesti draamaan ja runouteen. Hänellä on kokemusta myös kamppailu-urheilusta, joogasta, meditaatiosta, ja luostarimaailmasta.


Suosittelemme myös