Sodankäynnin taito

Sunzi
Nimeke: Sodankäynnin taito
Tekijät: Sunzi (Kirjoittaja)
Tähtinen, Tero (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523790872
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Klassikko
Painos: 3. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 148
Tuoteryhmät: Kirjat
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Klassikkosarja
Filosofia
Käännetty tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 11.9 Itämainen filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotataito, sodat, strategiat, johtaminen, sodanjohto, sotahistoria
Uusi alkukielisestä käännetty suomennos kiinalaisen strategiataidon klassikosta!

Sunzin Sodankäynnin taito (kiin. Sunzi bingfa) on kiinalainen strategiataidon klassikko, jonka opetuksia on yli kahden tuhannen vuoden ajan hyödynnetty muun muassa budo-lajeissa, politiikassa ja liike-elämässä. Sunzin ajattelun ytimessä on käsitys määrätietoisesta mutta joustavasta johtajasta, joka muokkaa toimintatapaansa alituiseen muuttuvien olosuhteiden ja tilanteiden mukaan. Hän on koko ajan tietoinen vastustajan liikkeistä mutta häivyttää samalla omat jälkensä. Tai kuten Sunzi itse asian kiteyttää: ”Tunne vihollisesi ja tunne itsesi, niin et kohtaa ainuttakaan tappiota edes sadan taistelun aikana.”

Uusi suomennos on sujuvaa ja yleistajuista kieltä, eikä se ei vaadi aiempaa tietoutta kiinalaisesta filosofiasta. Teos sisältää koko Sunzin teoksen, Yinqueshanin hautakaivauksista löytyneet tekstit sekä kokoelman muista historiallisista lähteistä löytyneitä katkelmia, joita ei ole aiemmin suomenettu. Kokonaisuus tuo muinaiset opetukset nykylukijalle elävässä ja helposti omaksuttavassa muodossa.

Tero Tähtinen (s. 1978) on suomentaja ja Kiina-tutkija, joka valmistelee parhaillaan klassisen kiinalaisen runouden luontokäsitystä käsittelevää väitöskirjaa. Hän on aiemmin suomentanut kiinan kielestä muun muassa teokset Noudan vettä ja kerään polttopuita. Maallikko Pangin opetukset, Timanttisutra ja Zenmestari Bodhidharman opetukset.


Suosittelemme myös