Sisäinen kristinusko — Polku syvenevään ihmisyyteen

Mäkelä, Markku
Nimeke: Sisäinen kristinusko — Polku syvenevään ihmisyyteen
Tekijät: Mäkelä, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790711
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 149
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Uskonnot ja hengellisyys
Kirjastoluokka: 20.2 Kristinusko. Teologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kristinusko, hengellisyys, uskonelämä, henkinen kasvu, ihmisyys, raamatuntulkinta
Mitä on sisäinen kristinusko? Mikä on sen sanoma?

Pohdintaa herättävä teos lukijalle, joka on kasvanut juutalais-kristillisen perinteen piirissä, mutta kokee kuitenkin sen ahtaaksi ja omaa ajattelua rajoittavaksi. Esitetty sisäinen näkökulma tuo etualalle ajatuksen henkisestä kehitysmahdollisuudesta.

Kirjan lähtökohtana on ajatus Jeesuksesta juutalaisuuden radikaalina uudistajana. Jeesus toi esiin uuden jumalakuvan kovasta ja rankaisevasta Jahvesta rakastavaan ja anteeksi antavaan Isään. Ihmisen on mahdollista päästä Isän rakkauden yhteyteen osoittamalla rakkautta elämän runtelemille, heikoille ja halveksituille lähimmäisilleen.

Kirjan keskeinen sisältö koskee muutosprosessia, jossa rinnakkain kulkee havaintokyvyn kehittyminen ja mielenmuutos sisäisen psykologisen todellisuuden ja ulkoisen todellisuuden suhteen. Jeesuksen elämänymmärrys valaisee molempia. Teoksen näkökulma saattaa myös avata tuoreita mahdollisuuksia Kirkon uudistumiseen.

Kirjan teksti ei ole tieteellistä vaan se on lähinnä mystiikkakirjallisuutta - sisäinen näkökulma.

Markku Mäkelä on porilainen kirjailija. Hän on tehnyt ammatillisen uransa tutkijana kemianteollisuudessa. Mäkelän kiinnostus henkisyyttä, symboleja, myyttejä ja esoteraa kohtaan heräsi 11-vuotiaana.


Suosittelemme myös