Sininen sinfonia — Oodi vedelle

Linna, Vesa
Nimeke: Sininen sinfonia — Oodi vedelle
Tekijät: Linna, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792425
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2021
Ilmestymispäivä: 15.10.2021
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 1. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta, filosofia, taide
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Kirjastoluokka: 55.6 Hydrologia
Sininen sinfonia - oodi vedelle -kirjan kuvat kertovat veden kauneudesta ja teksti veden ainutlaatuisuudesta aineena.

Vesi on meille helposti arkipäiväinen asia, mutta usein ihmeellisempi kuin voimme aavistaa. Sininen sinfonia -kirja sukeltaa veden saloihin ja valottaa tämän yhdisteen erityislaatuisuutta.

Kirjassa kerrotaan sellaista tietoa vedestä, jota emme välttämättä ole ennen tienneet. Kirja avaa lukijalle myös sitä, kuinka tärkeästä, elämälle välttämättömästä aineesta on kysymys.

Maailmassa ei olisi ensimmäistäkään ihmistä, eläintä, kasvia tai ruohonkortta ilman vettä. Jopa hengittämämme happi on peräisin vedestä. Niinpä vesimolekyylien kiertohistoria planeetallamme kattaa kaiken elämän mitä täällä on koskaan ollut. Veden historia on siis yhtä kuin maapallon historia.

Kirjassa kerrotaan mm. veden filosofian historiasta, veden kemiallista ominaisuuksista, erilaisista luonnoilmiöistä, Suomen vesistöjen erityisluonteesta, Itämeren eri kehitysvaiheista, veden löytymisestä avaruudesta, veden terveysvaikutuksista sekä veden merkityksestä ihmisen fysiikalle. Mukana on myös suomalaisen saunan historiikki.

Kirjan kuvat kertovat ainutlaatuisella tavalla veden kauneudesta.
Vesa Linna toimii tietokirjojen kirjoittamisen lisäksi ammattivalokuvaajana ja hänellä on visuaalisesta ilmaisusta useiden vuosikymmenten tuoma osaaminen. Hän on paljon kiitosta saanut visualisti, jolle tunnusomaista on pyrkimys uudistua ilmaisussaan jatkuvasti. Niinpä kirja sisältää runsaasti uniikkeja, taianomaisia ja huippulaatuisia luontokuvia.

Vesa Linna on aikaisemmin julkaissut kirjat mm. Helsingin ja Suomenlinnan historiasta sekä tietokirjan musiikista.

Kirja toimii sekä kuvakirjana että tietokirjana, jonka pariin voi palata aina uudestaan. Teos on loistava lahjaidea, jota sen saaja osaa arvostaa.


Suosittelemme myös