Sininen sinfonia — Oodi vedelle

Linna, Vesa
Nimeke: Sininen sinfonia — Oodi vedelle
Tekijät: Linna, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792425
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 30.6.2022
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Filosofia
Taide
Kirjastoluokka: 55.6 Hydrologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vesi, aineen olomuodot, terveys, ihminen, luonnonilmiöt, maapallo, avaruus, vesistöt, tulevaisuus
Taianomainen kuvakirja veden ihmeestä. Kirjan kuvat kertovat veden kauneudesta ja teksti veden ainutlaatuisesta luonteesta aineena.

Vesi on meille helposti arkipäiväinen asia, mutta usein ihmeellisempi kuin voimme aavistaa. Sininen sinfonia - oodi vedelle sukeltaa veden saloihin ja valottaa tämän yhdisteen erityislaatuisuutta.

Maailmassa ei olisi ensimmäistäkään ihmistä, eläintä, kasvia tai ruohonkortta ilman vettä. Jopa happi, jota hengitämme on peräisin vedestä. Jokaisella maapallon vesimolekyylillä on oma, erillinen ja ainutkertainen historiansa. Niinpä veden kiertohistoria planeetallamme kattaa kaiken elämän mitä maapallolla koskaan on ollut - veden historia on yhtä kuin planeettamme historia.

Runsaasti maagisen loisteliaita värikuvia sisältävä Sininen sinfonia kertoo muun muassa veteen liittyvän tieteen historiasta, Suomen vesistöjen erityisluonteesta, Itämeren kehityksestä jääkaudesta nykyaikaan, veden yllättävistä ominaisuuksista, veden löytymisestä avaruudesta, suomalaisen saunan historiasta sekä veden merkityksestä ihmisen fysiikalle.

”Se [teos] herättää ihastusta runollisuudellaan ja visuaalisuudellaan samalla kun se kerää yksiin kansiin paljon tärkeää asiaa koko olemassaolomme perustasta.” (Artemis Kelosaari, Suomen Kuvalehti 35/2022)

Vesa Linna on paljon kiitosta saanut visualisti, joka toimii tietokirjojen kirjoittamisen lisäksi ammattivalokuvaajana. Linna on aikaisemmin julkaissut muun muassa kirjat Helsingin ja Suomenlinnan historiasta sekä tietokirjan musiikista.


Suosittelemme myös