Seikkailu Jäämerellä

Martinière, Pierre Martin de La
Nimeke: Seikkailu Jäämerellä
Tekijät: Martinière, Pierre Martin de La (Kirjoittaja)
Pekonen, Osmo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523793255
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.10.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Klassikko
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 205
Tuoteryhmät: Klassikkosarja
Käännetty tietokirjallisuus
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkat, purjehdus, lääkärit, seikkailijat, elämäntapa, alkuperäiskansat, arktinen alue
Pierre Martin de la Martinière (1634-1676) oli ranskalainen lääkäri, joka koki merkillisiä seikkailuja silloisen tunnetun maailman äärilaidoilla: ensin Afrikassa, sitten laivalääkärinä Pohjoisella Jäämerellä. Hänen Pariisissa vuonna 1671 painettu matkakuvauksensa seikkailusta Jäämerellä oli ranskan kielellä ensimmäinen laatuaan. Sitä luettiin sadan vuoden ajan ainutlaatuisena kuvauksena arktisten seutujen ankarista olosuhteista.

Klassikkoteoksen on suomentanut ja kommentoinut Lapin yliopiston sivistyshistorian dosentti Osmo Pekonen. Hän on aikaisemmin suomentanut lukuisia muitakin vanhoja matkakertomuksia.

"Joka pirtissä on iso musta kissa, jota he suuresti arvostavat ja jolle he puhelevat kuin järkiolennolle. He eivät tee mitään kertomatta siitä kissalle, sillä he uskovat sen auttavan heitä heidän askareissaan. Joka ilta he tulevat kodastaan kysymään kissalta neuvoa, ja se seuraa heitä kaikkialle minne he menevät, niin kalaan kuin metsälle. Vaikka kyseinen elikko näyttää aivan kissalta, sen katse on kauhistuttava. Uskon silloin, ja uskon vieläkin, että niissä kissoissa asuu piru."


Suosittelemme myös