Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Salassa pidettävä

Virkkunen, Julia
Nimeke: Salassa pidettävä
Tekijät: Virkkunen, Julia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523791831
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 262
Tuoteryhmät: Kirjat
Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suru, menetys, kuolema, äitiys, lohdutus, perhe-elämä, lapset (perheenjäsenet), äidit
Runollinen pienoisromaani menetyksestä, äitiydestä ja siitä, kuinka ihminen löytää lohdun.
Kuinka pidellä sylissä vauvaa, jota muut eivät enää näe? Kuinka luopua lapsesta, joka ei koskaan lähtenyt? Kuinka kohdata surussaan perheen muiden lasten ilo, kasvu ja tohina, kestää tyhjenevät huoneet ja osata luopua lisää?

"Salassa pidettävä" on paljas, koskettava kuvaus lapsen kuolemasta ja äidin elämästä sen jälkeen. Hälisevässä perheessä huudetaan, nauretaan, siivotaan harvoin ja vaietaan usein - siitä, mistä ei voi puhua. Äidin on siksi kirjoitettava tarinalleen kertoja omina pitkinä öinään, joina nukkuva perhe on hämärän huoneen ainoa ääni.

Kirja kertoo omalla hiljaisella tavallaan myös suomalaisen yhteiskunnan suhteesta suruun. Kuinka siitä saa puhua ja keitä siitä halutaan kuulla? Medikalisoitunut maailmamme yrittää lääkitä tyhjää syliä ja sulkea surun piiloon vastaanottohuoneisiin. Menetyksen rampauttama voi kuitenkin päästä takaisin kahdelle jalalle myös sanojen lohdun voimalla: tulemalla kuulluksi.


Suosittelemme myös