Ruhtinas

Machiavelli, Niccolò
Nimeke: Ruhtinas
Tekijät: Machiavelli, Niccolò (Kirjoittaja)
Nyström, Taru (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523790865
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Klassikko
Painos: 4. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 157
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Klassikkosarja
Filosofia
Käännetty tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen filosofia, valtiofilosofia, valtioteoriat, renessanssi, valta, vallankäyttö, machiavellismi
E-kirja, 2021
EPUB
15,90 €

Äänikirja, 2021
MP3
18,00 €

Kaikkien aikojen tunnetuin hallitsemisen käsikirja nyt uutena suomennoksena.

Firenzeläisen filosofin ja valtiomiehen Niccolo Machiavellin (1469-1527) Il Principe eli Ruhtinas ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1532. Ruhtinas on yksi vaikuttavimmista ja vaikutusvaltaisimmista uuden ajan poliittisen filosofian tutkielmista. Machiavelli kirjoitti teoksensa ohjekirjaksi hallitsijoille, erityisesti Lorenzo de' Medicille, jonka toivoi kohottavan Firenzen entiseen loistoonsa ja yhdistävän Italian.

Ruhtinas sisältää kosolti teräviä havaintoja suurten johtajien käytännöllisistä, juonikkaista ja jopa häikäilemättömistä vallanpitokeinoista, ja sen sisältämät ohjeet ovat sekä ihastuttaneet että kauhistuttaneet ihmisiä julkaisemisestaan saakka. Machiavellin näkemyksistä ja tarkoitusperistä on myös esitetty hyvin erilaisia tulkintoja. Vaikka näennäisesti Ruhtinas kuvaa oman aikansa vallankäyttöä, siitä huokuu laaja-alainen ymmärrys vallanpidosta, ja siksi se onkin ollut poliittisen kirjallisuuden ylittämätön klassikko jo liki viidensadan vuoden ajan.

Italiassa asuvan kääntäjän Taru Nyströmin uusi mestarillinen suomennos on sujuva ja tavoittaa tarkasti Machiavellin ylistetyn klassikon vivahteet. Teokseen on laatinut johdannon ansioitunut filosofi ja politiikan tutkija Mikko Lahtinen.


Suosittelemme myös