Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Pyhä luonto — Sankaritarinoita ja jumalia shintolaisesta Japanista

Wai Lwin Moe, Irene
Nimeke: Pyhä luonto — Sankaritarinoita ja jumalia shintolaisesta Japanista
Tekijät: Wai Lwin Moe, Irene (Kirjoittaja)
Moilanen, Tuula (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523794245
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 7.6.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 7.6.2024
Hinta: 46,00 € (41,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Historia
Uskonnot ja hengellisyys
Kirjat A-Ö
Kevät 2024
Kirjastoluokka: 48.184 Japani
Japanin kansallisuskonnoksi nimetyn shintolaisuuden keskiössä on luonto. Kaikkea elävää ja myös elotonta ympäristöä kunnioittava maailmankatsomus liittyy myytteihin saarivaltakuntaa asuttavista jumaluuksista. Japanin historia Auringonjumalattaren kotimaana on shintolaisuuden lähtökohta. Ikiaikaiset tarut kertovat voittamattomista sankareista, pyhillä vuorilla ja metsissä asustavista olennoista ja kauhistuttavista hirviöistä. Maan tuhansilla pyhäköllä tänäkin päivänä soiva musiikki, hidas arkaainen tanssi, rukoukset ja uhrilahjat ovat ihmisten kunnioittava tervehdys rinnakkaisen todellisuuden asukkaille.

Keitä sitten ovat nuo japanilaisten sakea siemailevat, sumoa ja teatteria rakastavat jumalat? Mihin inhimillisiin tarpeisiin he vastaavat 2020-luvun urbaanissa maailmassa? Shintolaisuudesta on kirjoitettu vain vähän suomen kielellä. Tämän kirjan tavoitteena on korjata tuo puute ja avata uusi ikkuna japanilaisten sisäiseen maailmaan. Käsillä oleva teos tutkii ikivanhaa uskomusjärjestelmää sen rikkaasta myyttien ja sankaritarujen aarteistosta käsin.

Kirjan kirjoittaja on buddhalaisen taiteen ja Aasian kulttuurien tutkija FT Irene Wai Lwin Moe. Hän on koonnut teokseen materiaalia uskontotieteen ja kulttuuriantropologian kansainvälisten tutkimusten lisäksi taidehistoriasta, kansanperinteestä ja kaunokirjallisuudesta pyhäkkölegendoja ja festivaalien historiaa unohtamatta.


Suosittelemme myös