Pyhä Eurooppa

Cederberg, Aki
Nimeke: Pyhä Eurooppa
Tekijät: Cederberg, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337547
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.11.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.11.2020
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Tulossa
Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 20.2 Kristinusko. Teologia
Avainsanat: Pyhä Eurooppa, henkinen tutkielma, merkityksellisyys, myyttinen, perinne, traditio
Pyhä yhdistää ihmisen jumalaiseen, iäiseen ja ylevään. Pyhät paikat ovat hengen majakoita sieluttomassa ajassamme. Mutta vaikka pyhän maailma olisi nykyaikana unohdettu, se on edelleen todellinen maailman keskus, maailmanpuu ja maailmanvuori. Pyhä Eurooppa on kertomus vaelluksesta tuota keskusta kohti.

Halki vanhan mantereen myyttisten maisemien kulkee muinaisen tradition virtoja, jotka ottavat muotonsa niin ikiaikaisissa uhrilehdoissa ja temppeleissä kuin oman aikamme tulisielujen luomissa pyhäköissä. Aki Cederberg kartoittaa Euroopan uinuvaa sielunmaisemaa ja kulkee hiljaisilta kivisiltä kalmistoilta iäisesti huojuville pyhille puille, keskisen Euroopan salatuille holveille ja hermeettisille puutarhoille - kotimaamme voimapaikkoja unohtamatta.

Pyhä Eurooppa etsii yhdistävää henkeä, joka kohottaisi eurooppalaisten katseen jälleen kohti aurinkoa, taivasta ja tuntematonta. Se etsii ratkaisuja Euroopan ristiriidoille, pyrkii sitomaan yhteen muinaisen menneisyyden ja etäisimmän tulevaisuuden ja sytyttämään liekin hengen hehkuvaan hiillokseen.

Aki Cederberg on helsinkiläissyntyinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederbergin esikoisteoksessa Journeys in the Kali Yuga hän kertoo kokemuksistaan Intiassa naga-babojen parissa, jonka traditioon hän on vastaanottanut vihkimysrituaalin. Cederberg asuu perheineen Porvoossa ja toimittaa pohjoisen henkisen perinteen mukaisia riittejä.
Kirjaa koristavat hänen vaimonsa ja matkakumppaninsa Justine Cederbergin ottamat valokuvat.


Suosittelemme myös