Positiivisen psykologian käsikirja

Ojanen, Markku
Nimeke: Positiivisen psykologian käsikirja
Tekijät: Ojanen, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523794009
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Uusintapainos tulossa 31.5.2024
Ilmestymispäivä: 17.3.2023
Hinta: 40,00 € (36,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 529
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Psykologia
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 14.1 Psyyken rakenne ja toiminnot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: positiivinen psykologia, positiivisuus, persoonallisuuden psykologia, onnellisuus, henkinen hyvinvointi, sosiokulttuuriset tekijät, hyvä elämä, persoonallisuuden piirteet, hyveet, uskonto ja uskonnot, henkisyys, ihmissuhteet, mielekkyys, mielenrauha, koettu hyvinvointi, psykologia
Kirjan esittelee laajasti positiivisen psykologian tutkimusta ja sovelluksia. Koska positiivisia ilmiöitä on tutkittu paljon vähemmän kuin kielteisiä asioita, niihin kohdistuva tutkimus on herättänyt suurta kiinnostusta. Suuri osa positiivisen psykologian alan tutkimuksesta on kohdistunut hyveisiin, kuten kiitollisuuteen, anteeksiantoon, auttamiseen ja nöyryyteen, jotka ovat yhteisen hyvinvointimme perusta.
Kaikissa kulttuureissa viisaat ovat antaneet hyvän elämän ohjeita.

Positiivisessa psykologiassa arvioidaan, miten toimivia nämä ohjeet ovat. Positiivisen psykologian piirissä kehitetään jatkuvasti uusia menetelmiä, joilla hyvinvointia parannetaan. Viime vuosina tutkimuksen kohteena ovat olleet myös kulttuurit, organisaatiot ja ympäristöt.

Markku Ojanen on psykologian emeritusprofessori Tampereen yliopistossa. Ojanen on aktiivinen keskustelija ja luennoi hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Hän on julkaissut lukuisia populaaritieteellisiä esityksiä psykologiasta.


Suosittelemme myös