Organisaation aika, muisti ja etiikka

Onnismaa, Jussi
Nimeke: Organisaation aika, muisti ja etiikka
Tekijät: Onnismaa, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790636
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Etusivu
Kirjat
Työelämä ja talous
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: organisaatiot, organisaatiokulttuuri, kollektiivinen muisti, työyhteisöt, aikakäsitykset, etiikka, haasteet (ongelmat), johtaminen, vuorovaikutus, dialogisuus, verkostot, organisaatioteoriat, organisaatiotutkimus
Organisaatio on ihmisten yhteenliittymä jonkin toiminnan järjestämiseksi. Organisaatioiden ymmärtäminen tai kehittäminen on monesti kovin vaikeaa, ja hyvää tarkoittavat hankkeet tuottavat aivan erilaisia tuloksia kuin on tarkoitus. Organisaatio on joka hetki tulossa joksikin, josta emme voi kovin paljoa tietää, vaikka hallinnan ja ennakoinnin tarpeemme olisi suuri.

Teoksessa tarkastellaan organisaatioiden muistia ja unohtamista, organisaatioiden monenlaisia aikakäsityksiä, johtamisen haasteita, dialogin mahdollisuutta ja esteitä sekä etiikkaa. Kirja on tarkoitettu kaikille organisaatioiden toimintaa ihmetteleville.

"Onnismaalla on upea kyky käsitellä ja yhdistää abstrakteja ilmiöitä sekä tuoda niitä arkisen aherruksen ja työn rajapintaan." (Osviitta 1/21 )

"Organisaatiokulttuurin kudelma on huomattavasti monipuolisempi, kun ensipohtimalta voisi kuvitellakaan - - Kirja haastaa myös monipuolisuudellaan.” (Aikuiskasvatus 4/21)

"Organisaation aika, muisti ja etiikka kyseenalaistaa monia vakiintuneita näkemyksiä ja avaa uusia näkökulmia organisaatioiden tarkasteluun. Näin se tuo kiinnostavan lisän alan kirjallisuuteen.” (Pekka Lavila, Tieteessä tapahtuu 3/2022)

Tietokirjailija, dosentti Jussi Onnismaa on pitkään toiminut erilaisissa organisaatioissa, niin kehityshankkeissa kuin työnohjaajana.


Suosittelemme myös