Onnellisia aborttitarinoita

Hälinen, Sari
Nimeke: Onnellisia aborttitarinoita
Tekijät: Hälinen, Sari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523792685
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.10.2023
Ilmestymispäivä: 30.10.2023
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Abortti on aina kärsimys. Valinta, jota kadutaan ja joka piinaa tekijäänsä lopunelämää.

Ei.

Onnellisten aborttitarinoiden tarkoituksena on esitellä onnellisia aborttitarinoita ja siten tasapainottaa vallitsevaa aborttikeskustelua, jota on huolella rakennettu viimeiset 50 vuotta.

Seksuaalisuuteen, seksuaalioikeuksiin ja seksuaalikasvatukseen liittyviä kirjoja julkaistaan enenevissä määrin. Niille on tilausta ja ne ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä. Kirjat, tieto ja painettu sana vapauttaa ihmisiä ja auttaa heitä. Silti meillä on joitain teemoja, joista puhuminen on jäänyt tabumaiseksi. Yksi niistä on abortti.

Kirja sisältää asiantuntijakirjoituksia abortista sekä abortin tehneiden kertomuksia. Millaista kohtelua raskaudenkeskeyttäjän on lupa odottaa terveydenhuollon ammattilaiselta? Miten tutkimus on lähestynyt aborttistigmaa?

Kirjan aineisto on ainutkertaista. Sitä voi hyödyntää vertaiset, terveyden- ja sosiaalialan oppilaitokset sekä seksologian alalla työskentelevät henkilöt. Tarinoiden kautta materiaalia voi hyödyntää myös tutkijat ja median edustajat.

Aborttistigma, abortti oikeutena, abortti, abortti oikeus, seksuaaliterveys, abortti feministisenä tekona, oman äänen kuuluminen, tabun murtaminen, aborttistigman rikkominen, aborttinormin haastaminen, seksuaalikasvatus, voimaantuminen, seksuaalisuus, suhteet.

Kirjan kirjoittajat ovat väitöskirjatutkija Nat Jones-Métier, kätilö, seksologi ja Kätilöliiton puheenjohtaja Katriina Bildjuschikin, toimittaja Hanna Räty sekä Omatahto2020-kansalaisaloitteen alullepanija Milla Pyykkönen. Kirjan toimittaja Sari Hälinen on YTM, yhteisöpedagogi, sosionomiopiskelija, Authorized sexual educator and sexual health promotor (NACS), seksuaalineuvoja (SSS), seksuaalikasvattaja (SSS*) ja seksuaaliterapeutti.


Suosittelemme myös