Onko vapaa tahto illuusio? — Dialogi vapaasta tahdosta ja tieteestä

Mele, Alfred R.
Nimeke: Onko vapaa tahto illuusio? — Dialogi vapaasta tahdosta ja tieteestä
Tekijät: Mele, Alfred R. (Kirjoittaja)
Snellman, Lauri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522603920
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Yhteiskunta
Itseapukirjallisuus
Klassikot
Filosofia
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, vapaa tahto, tahdonvapaus, determinismi, kausaliteetti, intentio, ihmiskuva, neurotieteet, psykologia
Voimmeko itse päättää, mitä haluamme tai teemme? Vai ohjaavatko meistä riippumattomat seikat valintojamme?

Teoksessaan Onko vapaa tahto illuusio? Dialogi vapaasta tahdosta ja tieteestä tunnettu filosofi Alfred R. Mele tarjoaa filosofisen näkökulman vapaan tahdon klassiseen ongelmaan. Hän kertoo useista neurotieteen ja psykologian alan tutkimuksista, jotka kyseenalaistavat käsityksen, että meillä olisi vapaa tahto. Melen teos arvioi näitä tutkimuksia filosofisin menetelmin ja haastaa niiden vapaan tahdon kiistävät tulkinnat. Hän antaa myös yleistajuisen katsauksen filosofiaan, etiikkaan, mielenfilosofiaan ja tieteenfilosofiaan.

Kirja on arkikielinen ja kansantajuinen filosofinen dialogi parhaassa Sokrateen hen- gessä. Se haastaa lukijoita pohtimaan ja rohkaisee ottamaan kantaa tähän nykyään entistäkin ajankohtaisempaan kysymykseen.

Kirjan kirjoittaja on Floridan yliopiston filosofian professori. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, jotka käsittelevät tahdon vapautta. Tämä on Melen ensimmäinen suomennettu teos.


Suosittelemme myös