Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Olivia Keltainen

Pelonranta, Jarno
Nimeke: Olivia Keltainen
Tekijät: Pelonranta, Jarno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790704
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Puhuttava runo
Kirjat A-Ö
Runous
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luonto, vuodenajat
Olivia Keltainen on runokirja tytöstä, joka kulkee lukijan lamppuna läpi talvipäivien ja kevätöiden kierron. Valona, joka muuttaa muotoaan, mutta ei koskaan katoa. Luonto, aika, ja ajattomuus pyörivät hidasta karuselliaan kepeinä ja moniulotteisina tässä Jarno Pelonrannan esikoiskokoelmassa, jossa ihmisen kokoinen maailma vuoroin supistuu ja laajenee; hengittää sydämen tahtiin.

Pimeys on lomautettu,
ketunhäntä pantu ullakolle,
kivipelloilla rinnat aukeavat,
pölyävät päivien valtatiet.

Syvään
siniseen
päähän

sukellan;

taivaan
särkyvään
kuvajaiseen.

"Sen sanat soljuvat keväänkirkkaina ja jättävät lukijalle vähän samankaltaisen olon kuin pulahdus aurinkoiseen järveen: virkistyneen, valoisan ja jotenkin seestyneen." (Reeta Holopainen, Runografi)

Jarno Pelonranta (s.1985) on jyväskyläläinen opettajaopiskelija, muusikko ja runoilija. Olivia Keltainen on hänen esikoisrunokokoelmansa. Pelonranta iloitsee ajatuksista, joilla on kaiku, ja mielten multiversumeista, jotka kiihtyvästi laajenevat.


Suosittelemme myös