Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Olisit edes kivi

Jalava, Heikki
Nimeke: Olisit edes kivi
Tekijät: Jalava, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790827
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 77
Tuoteryhmät: Kirjat
Puhuttava runo
Runous
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maailma
Olisit edes kivi on runokokoelma, jossa lyhytproosan ja runouden keinot yhdistyvät taidokkaasti.

Kokoelman maailma on todellisuudesta vieraantunut, kuin makaaberi satu, jolta odotetaan heräämistä. Runojen tapahtumat alkavat usein arkisista asioista ja mietinnöistä, mutta niissä on koko ajan läsnä unenomainen taajuus. Runojen puhujat etsivät toistuvasti ratkaisua tilanteisiinsa - olkoon puhujan ongelma sitten mykkä papukaija tai itkuradio, josta kuuluu kaikkea muuta kuin itkua.

Tummanpuhuvasta tyylistä huolimatta runoissa on herkkyyttä. Jalavan kaunis ja visuaaliskielellinen ilmaisu pehmentää synkkiäkin aiheita ja lopussa palkitsee lukijansa.

"Olisit edes kivi kuljettaa lukijaa villillä tavalla - papukaijoja ja puskatraktoreita oppii katsomaan uudesta kulmasta. Teos avaa mahdollisuuksia toisenlaisille aluille." (Tuomas Aitonurmi, Runografi)

Heikki Jalava (s. 1988) on Helsingissä asuva runoilija. Olisit edes kivi on hänen toinen kokoelmansa. Jalavan aiemmin julkaistu esikoiskokoelma Maailma on jälleen vieraampi (SanaSato 2012) oli ehdolla Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon voittajaksi vuonna 2012. Jalava on esiintynyt myös paljon lavarunoustapahtumissa ja tekee stand up -komiikkaa, jossa hyödyntää runouden keinoja.


Suosittelemme myös