Naiset maailman tuulessa

Näslindh-Ylispangar, Anita
Nimeke: Naiset maailman tuulessa
Tekijät: Näslindh-Ylispangar, Anita (Kirjoittaja)
Näslindh-Ylispangar, Anita (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523793743
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.8.2022
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kovakantinen kirja, 2021

27,90 €

1800-luvun puolessavälissä pienestä mustalaistytöstä Mariasta tulee huutolaislapsi ja hän joutuu Viipurin lastenkotiin. Maria saa kuitenkin hyvän kodin Uudenkirkon Talpolassa, jossa hän myöhemmin kohtaa miehensä Simeonin ja synnyttää kaksi tytärtä. Eläväisestä Mariasta alkaa sukupolvien ketju, joka kokee historian myllerrykset: Venäjän vallankumouksen, sisällissodan kahinat, Suomen itsenäistymisen ja evakkomatkat.

Kirja perustuu suvun naisten selviytymistarinoihin Karjalan kannaksen Uudeltakirkolta (1850) sodan jälkeiseen Kallioon ja myöhemmin lähiöelämään. Suvun naiset viiden sukupolven ajalta kohtaavat vastoinkäymisiä ja haasteita. Yhteisenä tekijänä heillä on veren perintönä saama periksiantamattomuus ja luottamus siihen, että kaikesta selvitetään, kun on aina selvitty. Kirjassa matkaamme maailman tuulessa yli sukupolvien ja tarkastelemme elämää kaarisillalta, jota vahvat naiset ovat olleet meille rakentamassa.

Yhteisöllisyys, elämänilo ja aito välittäminen vievät suvun naisia eteenpäin vaikeissakin paikoissa. Naisten elämää ja ajankuvaa tuodaan aidosti ja elävästi esiin eri vuosikymmeniltä. Vaikeudet, joita naiset kohtasivat ovat aivan eri luokkaa kuin mitä nykyään tulee eteemme, ja siksi heiltä onkin niin paljon opittavaa. Kirjan myötä ymmärtää paremmin elettyä elämää ja osaa rakentaa suvaitsevampaa ja tasa-arvoisempaa tulevaisuutta.

Anita Näslindh-Ylispangar on filosofian tohtori ja kirjoittanut aiemmin romaanin Juna 69 - kun elämät suistuivat raiteiltaan (Basam Books, 2021) sekä sosiaali- ja terveysalan akateemisia julkaisuja.


Suosittelemme myös