Mystisiä kertomuksia

Machen, Arthur
Nimeke: Mystisiä kertomuksia
Tekijät: Machen, Arthur (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523790193
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Klassikko
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: Kirjat
Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjat A-Ö
Klassikkosarja
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, kauhukirjallisuus, kirjallisuudenhistoria
Avainsanat: mystisyys, kummitustarinat
Genre: kauhu
Lontoolaisen esikaupungin talo, jonka ikkunasta avautuu näkymä taianomaiseen paratiisimaisemaan. Omituisia lapsia, jotka toimittavat salaperäisiä uhrimenoja syrjäisten kujien kätköissä ja merenrantojen varjoisissa lehdoissa. Ylimaallisen hohteen ympäröimä armeija, joka ilmestyy sotilaiden avuksi ensimmäisen maailmansodan taistelukentällä.

Arthur Machenin (1863-1947) kertomuksissa näkyvä maailma paljastuu mysteerien tyyssijaksi, jossa mikään ei ole silkkaa hengetöntä ja tunnotonta materiaa.

Walesilaissyntyinen Machen on yliluonnollisen fiktion moderni klassikko, jonka niin H. P. Lovecraft, Stephen King kuin Guillermo del Toro tunnustavat innoittajakseen. Tähän teokseen on koottu parhaita osia hänen myöhäistuotannostaan, jossa kaipuu salattuun todellisuuteen jalostuu kummiksi käänteiksi, hätkähdyttäviksi havainnoiksi ja viipyileviksi tunnelmiksi.

*

Tarinat on valikoinut ja suomentanut filosofian tohtori ja kirjallisuudentutkija Hannu Poutiainen,., jolta on ilmestynyt aiemmin Basam Booksin kustantamana muun muassa M. R. Jamesin kauhunovellien suomennoskokoelma Kummitustarinoita (2019) sekä hänen oma teoksensa Sijaltainen: kaksoisolennon käsikirja (2017). Poutiainen on myös kirjoittanut teokseen Machenin tuotantoa ja ajattelua laajasti taustoittavan esipuheen


Suosittelemme myös