Mystisiä kertomuksia

Machen, Arthur; Poutiainen, Hannu
Nimeke: Mystisiä kertomuksia
Tekijät: Machen, Arthur (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523790193
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.11.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.11.2020
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa
Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: mystisyys, kummitustarinat
Genre: kauhu
Yliluonnollisia kertomuksia, joissa aineellinen maailma paljastuu mysteerien tyyssijaksi.

Lontoolaisen esikaupungin talo, jonka ikkunasta avautuu näkymä taianomaiseen paratiisimaisemaan. Arvostettu tiedemies, joka katoaa jäljettömiin tutkiessaan kummittelevaa kartanoa. Omituisia lapsia, jotka toimittavat salaperäisiä uhrimenoja syrjäisten kujien kätköissä ja merenrantojen varjoisissa lehdoissa. Ylimaallisen hohteen ympäröimä armeija, joka ilmestyy sotilaiden avuksi ensimmäisen maailmansodan taistelukentällä.

Arthur Machenin (1863-1947) lumoavissa tarinoissa tuttu muuttuu tuntemattomaksi ja näkyvä maailma kätketyn todellisuuden peiliksi. Kaikessa olevaisessa on valoa ja pimeyttä, mikään ei ole silkkaa hengetöntä ja tunnotonta materiaa.

Walesilaissyntyinen Machen on yliluonnollisen fiktion moderni klassikko, jonka vaikutus yltää H. P. Lovecraftin ja Stephen Kingin kauhutarinoista Alan Mooren sarjakuviin ja Jorge Luis Borgesin metafyysisiin kertomuksiin. Hän oli materialistisen maailmankuvan kiihkeä vastustaja, jolle kaunokirjallisuus oli keino tavoittaa välähdyksiä asioiden syvimmästä olemuksesta.

Varhaistuotantonsa koukeroisesta uuspakanuudesta hän siirtyi keskiaikaa henkivään mystiikkaan, johon pitkällä lehtimiesuralla muovautunut kirjoitustyyli toi yllättävää iskevyyttä ja asialähtöistä vakavuutta. Tähän teokseen on valikoitu parhaita osia hänen myöhäistuotannostaan, jossa kaipuu salattuun todellisuuteen jalostuu kummiksi käänteiksi, hätkähdyttäviksi havainnoiksi ja viipyileviksi tunnelmiksi.


Suosittelemme myös