Myötätunto ja viisaus Topeliuksen ajattelussa

Jantunen, Timo
Nimeke: Myötätunto ja viisaus Topeliuksen ajattelussa
Tekijät: Jantunen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527240588
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Yhteiskunta
Filosofia
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pedagoginen ajattelu, kirjailijat, suomenruotsalainen kirjallisuus, arvokasvatus, eettinen kasvatus, tunteet, empatia, viisaus, sivistys, kansallisuusaate
Mikä on myötätunnon syvempi olemus?

Onko sillä sijaa ajassamme, joka voimakkaasti korostaa yksilöä, yksilön oikeuksia ja mahdollisuuksia? Opettaja Timo Jantusen toimittamassa teoksessa Myötätunto ja viisaus Topeliuksen ajattelussa tarkastellaan Zacharias Topeliuksen satujen ja tarinoiden kasvatuksellista antia. Tähän pureutuvat erityisesti Anna-Kaisa Inkala, Timo Jantunen sekä Martti Hellström. Myötätuntunnon osuus on paljon Timo Jantusen käsialaa, mutta myös Jenni Spännärillä on oma sanansa sanottavana.

On myös hyvä tarkastella Topeliuksen oman elämäntyön vaikutusta sivistykselliseltä kannalta. Mikä on hänen paikkansa merkittävänä suomalaisuuden ja viisauden edistäjänä? Tätä filosofi Eero Ojanen tarkastelee kirjoituksessaan. Jens Grandell käsittelee Topeliusta suomalaisuuden kuvaajana. Hanna Simola kirjoittaa puhuvista puista ja tunteellisista valkovuokoista Topeliuksen saduissa.

Sivistyksen tulevaisuuden mahdollisuudesta kirjoittaa historianopettaja Jarno Paalasmaa ja viisaudesta kirjoittaa Toivo Salonen. Kirja soveltuu myös yliopisto-opetuksen oppikirjaksi.


Suosittelemme myös