Monsteri kaapissa

Luomala, Tuulia
Nimeke: Monsteri kaapissa
Tekijät: Luomala, Tuulia (Kirjoittaja)
Suninen, Anniina (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523791510
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 90
Tuoteryhmät: Lapset ja nuoret
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 5
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tunnekasvatus, tehtävät
Onko sinua pelottanut joskus? Minua on. Jokaista on. Onko pelkosi ollut joskus niin suuri, että sinulla on jäänyt asioita tekemättä sen vuoksi? Tai oletko pelännyt jotain pienen pientä, kuten hämähäkkejä? Jokainen kokee pelon omalla tavallaan. Näinä aikoina lapsi voi pelätä yksin olemista, yksin jäämistä tai sairautta. Oli pelko sitten pieni tai suuri, tämä kirja auttaa ymmärtämään pelon syitä ja helpottaa pelon hallintaa. Monsteri kaapissa -kirja on tarkoitettu avuksi lapselle, jotta hän voi ja pystyy keskustelemaan pelosta yhdessä vanhemman kanssa. Kirjaa lukiessa lapsi ja aikuinen voivat yhdessä pohtia kysymysten avulla aiheita, joita pelkoon ja sen käsittelyyn liittyy. Pelon ymmärtäminen auttaa lasta oman mielen hallinnassa ja tukee normaalia kehitystä oivaltavaksi ja rennoksi nuoreksi. Kirja sopii ala-asteikäisille lapsille. Kirjassa Sami saa avukseen pöllön nimeltä Nestori ja yhdessä he pohtivat pelkoja ja niihin liittyviä tilanteita. Tarinassa ovat mukana myös Samin pikkusisko Sari ja lemmikkikani Kepponen.

Tuulia Luomala on fysioterapeutti ja tietokirjailija. Hän on hoitanut työkseen lapsia, eläimiä ja aikuisiakin kahdenkymmenen vuoden ajan. Työssään Tuulia on huomannut, että pelkoa kokevat kaikki, niin pienet kuin suuret ihmiset ja eläimet. Pelko on monille este kehittymiselle ja asioista innostumiselle. Niinpä Tuulia halusi kirjoittaa kirjan peloista ja niiden hallitsemisesta, tunteista ja niiden ymmärtämisestä. Pelkoa voisi kutsua tuntemattomaksi möykyksi, josta on vaikeaa ottaa selvää. Kirjan avulla Tuulia haluaa auttaa ja tukea kaikkia pelkoa kokevia. Oli pelkosi sitten pieni tai suuri, tämän kirjan avulla voit tutustua siihen. Voit huomata, että pelko on mahdollista muuttaa tunteeksi muiden tunteiden joukkoon, niin kuin esimerkiksi ilo, rakkaus ja innostus.

Anniina Suninen on kuvittaja ja taiteilija Kouvolasta. Käsillä tekeminen on ollut hänelle pienestä pitäen erittäin tärkeää, ja piirtämisen ja maalaamisen ohella Anniina harjoittelee muun muassa kuvanveistoa. Inspiraationi Anniina ammentaa rakkaan harrastuksensa, ratsastuksen, parista. Toisinaan rakkaus hevosiin on ollut koetuksella pelkojen vuoksi, sillä varsinkin nuorempana pelko isoihin eläimiin aiheutti jännitystä. Anniina onnistui kuitenkin kääntämään pelon ja jännityksen voimavaroikseen ja näin epävarmuuden tilalle tuli hevostelun ilo, joka antaa valtavasti positiivista energiaa.


Suosittelemme myös