Minun kipukirjani — Talikolla kipua päähän

Valkama, Susanna
Nimeke: Minun kipukirjani — Talikolla kipua päähän
Tekijät: Valkama, Susanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337677
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 163
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Hyvinvointi
Itseapukirjallisuus
Traumakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kipu, krooninen kipu, nivelsairaudet, kokemukset, fysioterapeutit, parantuminen, kivunhoito, hoitomenetelmät, elämäntaito
Avainsanat: kipu, kipukirja, kivun hoito, krooninen kipu, krooninen nivelkipu, kuntoutus, nivelkipu, potilas, terveyskirja
Äänikirja, 2021
MP3
16,90 €

”Kipu astui ammatillisen tietämykseni päälle ja nauroi paskaista naurua.”

Ammattilainenkin saattaa tippua polvilleen kroonisen kivun edessä. Susanna kertoo esikoiskirjassaan kroonisista nivelkivuistaan arkisesti ja rehellisesti. Hän tuo esille avoimesti, miten kipu vaikutti hänen elämäänsä, mieleensä ja ajatuksiinsa. Kipu pakotti fysioterapeutin potilaan rooliin ja tuskamuisti piti pitkään ajatuksia pihdeissään.
Reipas fysioterapeutti sukelsi syvälle avuttoman potilaan maailmaan.

Talikko symboloi Susannan asennetta laittaa kipu ruotuun huumorilla, tiedolla, tahdolla, valoisuudella ja maanläheisellä otteella. Kirja on elämänmakuinen. Kipua tulisi hoitaa monipuolisesti, ei pelkästään diagnoosin tai lääkityksen kautta. Kirja kertoo matkasta kipuun ja keinoista siitä pois. Kirjailijan lapsiperheen arki kaikissa väreissään ja pohjalaiset juuret kulkevat ammattilaisen otteen rinnalla.

Susannan tarina antaa voimaa kroonisen kivun kanssa kamppaileville. Kipuun kannattaa yrittää vaikuttaa, mutta sekin on sallittua, että aina ei jaksa. On oltava myös armollinen itselleen. Teos on rohkea, erilainen terveyskirja ja lukuelämys, joka välillä naurattaa ja välillä itkettää.

Susanna Valkama on fysioterapeutti, erityispedagogiikan maisteri,
väitöstutkija, luennoitsija ja taijiopettaja.


Suosittelemme myös